Kitap, kuru bir edebiyat, tarih ve kültür kitabı olmaktan öte görenlerin çok beğendiği bir düzenleme ile cıvıl genç neslin Türk kültürünün temellerini rahatlıkla sıkılmadan okuyup öğreneceği bir eser olarak ortaya çıkan kitap büyük ilgi gördü.
“Barış ve Adalet İçin Kırmızı Türkler” adlı kitap için Ressam Kudret Sönmez hiçbir yerde bulunmayan özel resimler yaptı. Kitabı süsleyen diğer resimler Prof. Dr. Mehmet Başbuğ, Doç. Dr. Fatih Başbuğ ve Sayim Koç’a ait. Av.Ahmet Çolak, kitabında, ”Bu çalışmamız; Türk milletini geleceğe taşıyacak olan gençlere; bir öğünlük mânevî bir azık olabilir ise bize ne mutlu. Türklüğün hikayesi aslında; bizim dilimizi konuşan bizim türkümüzü söyleyen “kökenleri” Türkmen, Kırgız, Kazak, Afşar, Laz, Kürt, Çerkez ve sair her ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan ve “Ne mutlu Türküm Diyene!” diyebilenlerin hikayesi. Bir millete mensup olmak duygusu kan ve soy bağından öte, gönül kültür ve aidiyet hissidir. Bu sebeple hepiniz kendinizi Kırmızı Türkler’den sayabilirsiniz” sözlerine yer veriyor.
KİTABIN ADI NEDEN ”KIRMIZI TÜRKLER” ?
Kitabın ismi konusunda ise aslında renklere göre kırmızı yeşil veya beyaz diye bir Türk tanımını doğru bulmadığını belirten Çolak, "Ancak eğer bir renkle anılacaksa bu büyük millet ona ancak rengini kanından verdiği al bayrağın kırmızı rengi yakışırdı, Onun için Kırmızı Türkler. Ayrıca Peygamberimizin Türkleri kast ederek ’Şanı yüce olan Allah şüphesiz bana (ümmetime kırmızı çehreliler sayesinde) İran’ı ve Bizans’ı ele geçirmeyi vaat etti. Bundan da öte onların karılarını, çocuklarını, kölelerini ve bütün hazinelerini bana bahşetti. Zira bana kırmızı çehrelileri (Türkleri) yardımcı kılmakla beni çok güçlendirdi. buyurmuştur. Peygamberimizi güçlendirme ve İslam’a hizmet şerefine eren bu büyük millete Peygamber tabiri ile hitapta “Kırmızı Türkler” demede bir beis görmedik“ dedi.
KIRMIZI TÜRKLER KİTABININ MUHTEVASI
Kitap kısaca temel kültür değerlerini bir çırpıda sıralayan özenle seçilmiş şu başlıkları ihtiva ediyor:
"Türk Adımız nereden geliyor, Dilimiz Türkçe, Dinimiz İslam, Sembolümüz Bozkurt, Ordumuz, Destanlarımız (Ergenekon Destanı, Bozkurt Destanı, Yaratılış ve türeyiş Destanı, Oğuz Kağan Destanı, Kürşat İhtilali Destanı, Manas Destanı vs), Manevi Önderlerimiz (Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre vs), Türklüğün Liderleri (Atilla,Bilge Kağan,Sultan Kılıç Aslan,Fatih,Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman vs), Orhun Abideleri ve Türklük Ülküsü".
Av. Ahmet Çolak, 1955 yılında Osmaniye/ Düziçi / Pirsultanlı köyünde doğdu.İlk ve Ortaokulu Düziçi’nde liseyi İçel İlköğretmen Okulu’nu bitirdi.(1974) Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünde 1 yıl okudu.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.(1979)
Hukuk Fakültesinde öğrencisi iken 1 yıl İlkokul Öğretmenliği, bir yıl İstanbul’da yayınlanan Millet Gazetesinde muhabirlik, köşe yazarlığı ve sayfa sekreterliği yaptı. Adı geçen gazete ile değişik dergi ve gazetelerde “Ahmet Çolakturan” adı ile günlük yazıları ve şiirleri yayınlandı.
Tokat/ Erbaa’da (1981) ve Yozgat/ Sorgun’da (1985) Hâkimlik görevinde bulundu.
Dünya Türkmenler Birliği ve Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ve Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve kurucuları arasındadır.
Halen Adana’da serbest Avukatlık yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Ahmet Çolak'ın, 'Barış Ve Adalet İçin Kırmızı Türkler” Kitabı Okuyucusuyla Buluştu
Adana Barosu avukatlarından Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Çolak‘ın “genç nesilleri Türklüğün temel kültür değerleri ile buluşturma gayesi ile hazırladığını” belirttiği “Barış ve Adalet İçin Kırmızı Türkler” adlı kitabını Akademisyen Kitapevi okuyucu ile buluşturdu.