Ahmet Coşkun: Gözünü Hedefden Ayıranın Gördüğü Her Şey Bahane

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSKON yönetim kurulu üyesi Ahmet Coşkun, şirketlerinin başarıya ulaşmasındaki en büyük faktörün hedef belirlenmesi olduğunu belirtip, "Gözünü hedefden ayıranın gördüğü her şey bahanedir" dedi.

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSKON yönetim kurulu üyesi Ahmet Coşkun, şirketlerinin başarıya ulaşmasındaki en büyük faktörün hedef belirlenmesi olduğunu belirtip, "Gözünü hedefden ayıranın gördüğü her şey bahanedir" dedi.

Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (SESİAD) üyeleri ile bir araya gelen Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Coşkun iş dünyasına ait tecrübeleri paylaştı.

Şirketlerinin başarıya ulaşmasındaki hikayeyi anlatarak konuşmasına başlayan Ahmet Coşkun “Başarıyı sağlamak için ilk önce hedef belirlenmesi gerekiyor. Nasıl bir yolda ilerlerken kazı çalışması var diye geri dönmeyerek başka tali yollardan geçiliyorsa, hedefe ulaşmakta da başka yol arayışına gidilmesi gerekiyor.” dedi.



Dünya markası olmak için bir süreç gerektiğini vurgulayan Coşkun sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikle hedeflerini belirleyeceksin. Ticarette krizlerden yılmadan gözünüzü hedeflerinizden ayırmadan çözümüne ulaşmalısınız. Fedakar olmalısınız liderlik çok önemlidir şirketi yönetmek liderin cesaret ve azmine bakar daima önde olur, değişime ayak uydurup sürekli yenilenmelisiniz bunun için yurt içi ve dışı seyahatler çok önemlidir. Yarışdan rekabetten kopmamak için dünyayı takip etmelisiniz. Her zaman olumlu ve pozitif düşünüp sıkıntıya düşmemelisiniz. Zamanı çok iyi kullanıp daha programlı olmalısınız. İşlerinizin dışında sosyal sorumluluklarınızı artırmalısınız, eğitimlere önem vermelisiniz. Çünkü teknoloji ve bilgi takibi işlerinizi büyültür. Lüks yaşamdan kaçınmalısınız, kendiniz kadar toplum içinde bir şeyler yapma gayretinde olmalısınız.’’

Ciddi bir hedef konulduktan sonra başarıya ulaşmak için fedakarlık gerektiğini belirten Coşkun, değişime ayak uydurmak için insanın kendisini yenilemesinin önemli olduğunu ifade etti. TUSKON Üyesi Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun “Süvari Giyim şu anda Türkiye’de ve yurtdışında toplam 2 bin üzerinde çalışanımız var. Koyduğumuz hedeflerimizde 2016 yılında 180 Türkiye, 120 yurtdışı olmak üzere toplam 300 mağazaya ulaşmayı hedefledik. 2023‘te ise bu sayının bin mağazaya çıkarılmasını hedefliyoruz. Dünya markası olmak için bir süreç gerekiyor. Bu hedeflerimizi tutturabilirsek o zaman tam anlamıyla bir dünya markası olacağız“ dedi.

Özel Dokumacı Kolejinde yapılan programa İlçe Kaymakamı Kemal İnan, işadamı, sanayici ve esnaflar katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile