Ahmet Kahrıman Suskunluğunu Bozdu

Ahmet Kahrıman Suskunluğunu Bozdu

ÖSYM’nin kopya şüphesiyle iptal ettiği Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı’nda birinci olan Avukat Ahmet Kahrıman, “Eşimle birlikte çok iyi hazırlandık ve kazandık.Konuyla ilgili olarak iptal davası açacağım” dedi.

Samsun İl Özel İdaresi 1. Hukuk Müşaviri olarak çalışan Avukat Ahmet Kahrıman, hakkındaki iddiaları yalanladı. Yaklaşık 14 yıldır kurum avukatlığı yaptığını belirten Ahmet Kahrıman, “Yasa gereği Avukatlıktan Hakimliğe geçişlerde yaş sınırının 45’e çıkarılacağını duyduğumuz andan itibaren eşimle birlikte çalışmaya başladık. 2011 yılında yapılan sınava eşimle birlikte müracaat ettik. Ancak sınavdan bir gün önce kızım hastalandı ve acilen hastaneye yatırdık. 40 derece ateş ve kolunda serumla yatan kızımın başında sınav gecesi eşim nöbet tuttu. Ben ise o halde gece otobüsüne binerek Merzifon’dan Ankara’ya sınava gittim. Sınavda aklım eşim ve kızımda olduğu için sınava tam anlamıyla konsantre olamadım ama buna rağmen baraja çok yakın bir puan aldım” dedi.

İkinci sınav için hiçbir dershaneye gitmediklerini ifade eden Kahrıman, “İkinci sınava eşimle birlikte çok daha iyi hazırlandık. Daha sonra sınava girdik ve kazandık. Ben 93.5 puan aldım, eşim Nalan ise 93.2 puan aldı. Benim ve eşimin puanları aynı değildi. Dolayısı ile cevaplarımızın da aynı olmadığı ortadadır” diye konuştu.

Haklarında çıkan iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Kahrıman, “Sınavla ilgili iddiaları çok yakışıksız buluyorum. Ben taşrada bir memurum. Sınava kimler girdi onu dahi araştırmadım. Soruların sızdırılmasıyla ilgili hiçbir bilgim tabii ki yoktur. ‘Memurlar.net’ sitesinde Rozmoni rumuzlu şahıs sınavdan birkaç gün önce sınavı A.K. isimli bir kişinin kazanacağını açıkladı.

Daha sonra sonuçlar bu hali alınca Rozmoni rumuzlu şahıs İçel Tarsuslu olduğunu, sınav birincisi olarak kastettiği A.K. adlı şahsın İçel Barosu avukatlarından biri olduğunu ve bizimle hiçbir ilgisinin bulunmadığını açıkladı” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak iptal davası açacağını belirten Kahrıman, “Çünkü bu kadar şahsın vebali benim üzerime yüklenmeye çalışılıyor. Bu vebali ben kaldıramam. Benim bir siyasi partiye angaje olmam söz konusu olamaz. Çünkü ben memurum. Ancak eşim AK Parti Merzifon Meclis Üyesidir. Eşimin AK Parti Meclis Üyesi olmasının neden bu kadar rahatsızlık verdiğini almakta zorluk çekiyorum” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile