Ahmet Reyiz Yılmaz: İsrail ile Türkiye arasında tam entegrasyon sağlamalı

Ahmet Reyiz Yılmaz: İsrail ile Türkiye arasında tam entegrasyon sağlamalı

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Amerika ile ilişkiler yükseltilmeli İsrail ile askeri ve ekonomik tam entegrasyon zaman kaybetmeden sağlanmalıdır" önerisinde bulundu.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Amerika ile ilişkiler yükseltilmeli İsrail ile askeri ve ekonomik tam entegrasyon zaman kaybetmeden sağlanmalıdır" önerisinde bulundu.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye Amerika ve İsrail konusunda tavsiyelerde bulundu.

"Türkiye-Amerika ilişkileri kapı arkasında kaçamak ilişki düzeyinde ilerlemektedir" diyen Yılmaz, "Bu ilişki sağlıklı bir ilişki değildir. Bugünkü Amerikan Türkiye ilişkilerinin seviye ve şekli hem ülkemize hem Amerika’ya büyük bir zarar ekonomik zarar oluşturmaktadır.. Bu işin doğrusu iki ülke arasında İsrail’inde katılımı ile bölgede tam entegrasyona dayalı kaynak kontrolü ve güvenliğin sağlanması olmalıdır. Bunun olabilmesi için de Amerika’ya Türkiye’nin ölüsü değil dirisi lazımdır" şeklinde konuştu.

İsrail anahtardır


Türk-İsrail ilişkilerinin popülist ve ucuz hamasetle yürüyecek ya da iç politikaya malzeme edilecek basitlikte bir ilişki olmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Bu ilişki bütün bölgeyi düzeltebilecek Amerika ve İsrail ile Türkiye ekseninde bölge üzerinden dünyayı kontrol edebilecek potansiyel ve derinliğe sahiptir. Bu nedenle acil olarak İsrail ve Türkiye arasında ilişkiler sadece düzeltilmekle kalmayıp bir adım daha ileri götürülerek İsrail’in NATO üyeliği Türkiye tarafından sağlanmalı ve beraberinde İsrail ile Türkiye arasında tam entegrasyon hedefi ekonomi ve Savunma işbirliği düzeyinde gerçekleştirilmelidir" şeklinde konuştu.

Bölge kaynak kullanımında sınırsız işbirliği


Ahmet Reyiz Yılmaz şunları kaydetti:

"Amerika ,Türkiye ve İsrail oluşturacakları üçlü siyasi ve askeri kuvvetle ekonomide tam entegrasyonu sağlayıp bölge kaynaklarını ortak bir modelleme ile işletebilirler. Bu durum her üç ülkenin de ekonomik açıdan lehine sınırsız bir zenginlik demektir. Türkiye’yi bu denklem dışında tutmak ne Amerika ne İsrail’in için hayırlı bir sonuç verir. Türkiye’nin stratejik coğrafi avantajı savunma kuvveti ve alt yapısı bu işbirliği içinde önemli bir rol oynayacaktır."

İktidarın iç politik tavrına bağlı olarak taraflar arasında acilen aşılması gereken bir güven problemi olduğunu savunan Yılmaz, "Türk milleti ne yazık ki hükumet kaynaklı bu güven bunalımının bedelini yüksek bir ekonomik fatura olarak ve coğrafi bir tehditle karşı karşıya da kalarak siyaseten ödemektedir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile