Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Yetimin Hakkına Tecavüz Etmeyin'

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümeti eleştirerek, "Yetimin hakkına tecavüz etmeyin" dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, "AK isen AK davran Sayın Başbakan. Yetimin hakkına tecavüz etmeyin. Başınızı kuma gömüp Savunma Sanayinde dönen yolsuzluk ve kamu hakkının hırsızlığına sessiz kalamazsınız. Müsteşar 1 milyar doların hesabını vermeli. Sadece bir Tank projesinde İsrail'e milyar dolar kıyak yapıp sonrada İsrail'e kuru küfürle işleri savuşturamazsınız. Müsteşar vermiyorsa Bakan hesap verecek o da vermiyorsa Başbakan olarak siz vereceksiniz" dedi.
Bir tek savunma projesinde 1 milyar doların yok edildiğini öne süren Yılmaz, "Diğerlerini de hesaba katarsak milyarlarca dolar İsrail lehine hibe ediliyor. Bu nasıl bir yolsuzluk nasıl bir hukuk tanımamadır. Hem IMI firmasına müsteşardan ofset kıyağı hem ELBİT firmasına milletin hakkı peşkeş çekiliyor. Kafanızı kuma sokmakla bu meseleyi ört bas edemezsiniz. Müsteşar kuvvetini hükümetten mi alıyor İsrail'den mi alıyorsa? Bu hesabı vermeli. Hükümet bu yolsuzluğun izah edecek hem de millete izah edecek. Bu
ülkenin haklarını İsrail'e peşkeş çekmeye kimsenin hakkı olamaz. Savunma Sanayi Müsteşarı elindeki bütçeyi şahsi mala dönüştürmüş durumda ve siz yolsuzluğa seyirci kalıyorsunuz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile