Ahmet Taşçı Sumocularla Güreşecek Edirne

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde iki kez altın kemere sahip olan Ahmet Taşçı, Japon sumo güreşçisi ile gösteri maçı yapacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde iki kez altın kemere sahip olan Ahmet Taşçı, Japon sumo güreşçisi ile gösteri maçı yapacak.
Sarayiçi Er Meydanı'nda devam eden yağlı güreşlerde iki altın kemerli Taşçı ile Japon Güreş Federasyonu sumo güreşçisi saat 15.00'te gösteri maçına çıkacak.
Geçen yıl sakatlığından dolayı güreşemeyen Karamürselli Başpehlivan Taşçı, bu yıl Kırkpınar'da son derece güzel bir organizasyon yapıldığını söyledi.
Saha içi ve dışının muhteşem olduğunu ifade eden Taşçı, kendisinin de birazdan Er Meydanı'na çıkacağını belirterek, 'Amacım efsane pehlivan Kel Aliço'nun rekorunu kırmak. Şu an 52 yaşındayım. Kel Aliço 56 yaşına kadar güreşmişti. Ben inşallah 57 yaşına kadar güreşeceğim. Tekrar başpehlivan olmak için sahaya çıkıyorum' dedi.

-SUMOCU İLE GÖSTERİ MAÇI-

'Yağlı güreşler bizim, Sumo güreşi de Japonların ata sporu' diyen Taşçı, saat 15.00'te sumo güreşçisi ile gösteri maçına çıkacağını belirtti.
Gösteri maçının ata sporu güreşin tanıtılmasına çok önemli katkı yapacağını anlatan Taşçı, şunları kaydetti:
'Japonya'dan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gazeteci ve televizyoncular burada. Hepsi sumo güreşlerini bekliyor. Muhteşem bir güreş olmasını bekliyorum. Daha önce de Japonya'da sumo güreşi yapmıştım. Dünya Şampiyonası'nda 3. olmuştum. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye sumo güreşçilerini Er Meydanı'na getirdiği için teşekkür ediyorum. Sumo güreşi sonunda sadece dostluk kazanacak.'


26.06.2010 12:52:36
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile