Ahmet Türk Kan Davalı 2 Aileyi Barıştırdı

Mardin‘de Bireşi ile Şukuri aşiretlerine mensup Kılıç ile Şin aileleri arasındaki kan davası Ahmet Türk‘ün girişimleriyle son buldu.

Demokrasi ve Özgürlük adaylarından Mardin Milletvekili adayı Ahmet Türk, aralarında kan davası bulunan iki aileyi seçim bürosunda barıştırdı. Kızıltepe‘de yaklaşık bir yıl önce evlerine yapılan baskın sonucu hayatını kaybeden Amşe Kılıç ile gelin Devrim Kılıç‘ın olayının ardından Kızıltepe‘de Bireşi ile Şukkuri aşiretlerine mensup Kılıç ile Şin aileleri arasında başlayan kan davası Ahmet Türk‘ün girişimleriyle son buldu. Aralarında kan davası bulunan iki aileye mensup üyeler, önce Kızıltepe BDP İlçe

Başkanlığı‘nda ardından da Ahmet Türk‘e ait seçim bürosunda bir araya getirtilerek aralarındaki kan davasını sona erdirdi. Olayda eşi Devrim Kılıç ile Annesi Amşe Kılıç‘ı kaybeden Şukkuri aşiretine mensup İbrahim Kılıç ve Bireşi Aşiretine mensup Yunus Şirin, BDP ilçe yöneticileri ve Ahmet Türk‘ün huzurunda alkışlar arasında ellerini birleştirerek kucaklaştılar. İki tarafa mensup aile üyelerinin de tokalaşarak aralarındaki kan davasını tatlıya bağladıklarını göstermelerinin ardından barış töreninde Kürtçe

konuşan Ahmet Türk, "Dünyadaki hiçbir şeyin barıştan daha güzel olamayacak. Habil ve Kabil, Lut kavminden buyana dünyada rekabet, kin ve öfke asla eksik olmamıştır. Bu gerçeği göz ardı etmiyoruz ancak buna karşı koyulacak en güzel olgunun da barış içinde birlikte yaşamanın olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Bu iki aile arasındaki kan davasının bittiğine bugün hepimiz birlikte şahit oluyoruz. Bundan sonra bu iki ailenin arasında bizden önce yüce Allah ve kutsal kitabımız Kur‘an-ı Kerim olacaktır" dedi.

Yaşanan barışın başta bölge halkı olmak üzere bütün insanlığın barış içerisinde yaşamasına vesile olması temennisinde de bulunan Ahmet Türk, barışta emeği geçen Kızıltepe Belediye Başkan vekili Şerife Alp ile BDP İlçe örgütü üyelerine teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile