Ahmet Türk sürprizi

Ahmet Türk sürprizi

DTP'nin kapatılmasından sonra istifa etmekten vazgeçen milletvekillerinin katılmasıyla TBMM'de grup kuran BDP'nin ilk grup toplantısı yapıldı.

 TÜRK MİSAFİR GELDİ

Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı genel başkanı Ahmet Türk BDP'yi ilk toplantısında yalnız bırakmadı. Türk'ün salona girişinde zılgıtlar çekildi, büyük bir alkış tufanı koptu. İlk grup toplantısına sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdiği gözlemlendi.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, grup toplantısındaki konuşmasını maddeler halinde şöyle sıraladı:

- Ülkemiz açısından 2009 halklarımızın barış demokrasi ve özgürlük taleplerinin de doruğa çıktığı bir yıl oldu.

- Ancak barış taleplerine çözüm üretme değil çözümsüzlük politikalarının bir sonucu olarak çatışmalar sürdü ve gencecik evlatlarımız aramızdan ayrıldı.

- Demokratik hak talepleri görmezden gelindi, bastırılmaya çalışıldı. DTP maalesef kapatıldı.

- Kürt sorununda yakalanan tarihi çözüm fırsatlarının heba edildiği 2009 barış ve demokrasi adına kayıp bir yıl oldu.

- Demokrasi adına kara bir leke olan ve Türkiye’nin karanlık tarihinde yerini alacak bu gelişmelerine rağmen, barışa olan umudumuzu halen koruyoruz. Umutluyuz. Bu nedenle 2010 demokrasi mücadelemizin daha da büyüyeceği bir yıl olacağına inanıyoruz.

- Siyasi iktidarın iddia ettiği gibi toz pembe bir ülkede yaşamıyoruz. Bir avuç mutlu azınlığın gündeminde savaş acı ve gözyaşı olmayabilir. AKP’nin sanal Türkiye’sinde açlık yoksulluk yaşanmayabilir. Onların dünyasında siyasetçiler bedel ödemeyebilirler. Ama 70 milyonun yaşadığı Türkiye’de bunlar her gün yaşanıyor.

- Darbe girişimlerine mücadele ettiğini savunan bir siyasi iktidarın yönetimindeki ülkede neler yaşanıyor?

- Darbe Anayasası’na dayanarak parti kapatılıyor. Siyasi yasaklar devam ediyor. Seçilmiş belediye başkanları halkın iradeleri toplama kampları gibi tutuklanarak ve kelepçelenerek cezaevlerine atılıyor.

- Emeği için direnen TEKEL işçilerine karşı AKP devletin en sert müdahalesiyle müdahale ediliyor. Hükümet bu olup bitenlerin neresinde duruyor, tam da merkezinde duruyor.

- Toplumu adeta sömüren AKP, söz konusu Kürtler olunca bunları bastırma ve ezme konusunda statükocu odaklardan bir farkı kalmıyor. Geriye baktığımız 2009 yılı gerçeklerin açığa çıktığı, maskelerin düştüğü bir yıl olmuştur.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile