''Parlamentoya katılmayacağımızı söyledik''

''Parlamentoya katılmayacağımızı söyledik''

BDP'li Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne çıktı. Yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Türk, "Sayın Gül'e parlamentoya katılmayacağımızı ifade ettik' dedi.

TBMM'deki 'yemin' krizinin çözümü için devreye giren Cumhurbaşkanı Gül, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi nedeniyle TBMM Genel Kurulu'na katılmayan bağımsız milletvekilleri adına Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. Türk ve Elçi, saat 11.25'de Çankaya Köşkü'ne geldi.

Yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Türk "Parlamentoya katılmayacağımızı ifade ettik. İnandırıcı bir açıklama çalışma yapılmadan da tavrımız değişmeyecek. Bugünde aynı karardayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bize pozitif enerji verdi. Büyük bir çaba göstereceğine inanıyorum bu krizin aşılması için. Bu krizin aşılmaması durumunda önümüzdeki süreç daha sancılı geçecektir. Umut ediyorum ki hükümet, bu ülkenin hepimizin cumhurbaşkanı bu krizin aşılması durumunda gereken refleksi gösterir ve katkı sunar" dedi.

Ahmet Türk konuşmasına şöyle devam etti:

"Ancak tekrar ifade etmek istiyorum. Ötekileştiren anlayışlar karşısında biz parlamentoya gitmeyi ve orada bulunmayı bir anlam ifade etmeyeceğini anlıyoruz. Eğer parlamentoda katkılarımız olmayacaksa ve orada bir işleyişimiz yoksa orada bulunmanın da çok anlamlı olmayacağını ifade etmek istiyorum. İnşallah herkes bu krizin aşılmasında gereken çabayı gösterir.

Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın neler söylediğini söylemeye yetkili değilim ama inanıyorum ki kendisi bu krizin aşılmasında her türlü çabanın içerisinde yer alacaktır inanıyorum buna. Tabii ki Hatip Dicle bir haksızlığa maruz kalmıştır. Bunu da ifade ettik. Eğer, geleceği birlikte oluşturmayı düşünüyorsak bu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik hükümete düşen sorumluluklar var. Şimdi burada Sayın Başbakan konuyu hep farklı bir yöne çekiyor. Sanki biz yargıyı eleştiriyormuşuz gibi. Hükümetin bir çaba göstermesi gerekir. Biz bu sorunun aşılması için buradayız, onun için çaba gösteriyoruz. Tek taraflı iyi niyet ve çaba yetmiyor. Karşılıklı olarak birbirimize doestek vermek zorundayız. Eğer sorunun, aşılması için anayasal değişiklikler gerekiyorsa bunu yapma görevi parlamentonun ve hükümetindir. Bugün iktidar partisi yüzde 50 oy almıştır ve gerçekten bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir ç abanın içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Burada güven verici mesajlar adımlar bizim için önemlidir"

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile