Ahmet Yesevi Sosyal Kompleksinde Glütensiz Ekmek Üretimi Basladi

Ahmet Yesevi Sosyal Kompleksinde Glütensiz Ekmek Üretimi Basladi

Haliliye Belediyesi Ahmet Yesevi Sosyal Yardim Kompleksinde faaliyetlerin basladigi ekmek firini ile PKU’lu ve çölyakli vatandaslara yönelik günlük olarak glütensiz ekmek üretiliyor.

Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in talimatlariyla her alanda vatandaslari yalniz birakmayan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, “Dayanismanin ve Paylasmanin Kalbi” sloganiyla vatandaslarin ihtiyaç duyduklari alanlarda çalismalarini sürdürüyor. Ilçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yaninda olan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, hayata geçirilen Ahmet Yesevi Sosyal Yardim Kompleksiyle daha genis kitlelere ulasiyor. Içerisinde Asevi ve Sosyal Marketin yer aldigi sosyal yardim kompleksi ile ilçe genelindeki yüzlerce aileye yardim eli uzatan ekipler, çölyak ve PKU’lu vatandaslari yalniz birakmiyor. Çölyakli ve PKU’lu vatandaslara periyodik olarak verilen glütensiz gida kolileri ile destek olan Haliliye Belediyesi, Ahmet Yesevi Sosyal Yardim Kompleksi glütensiz ekmek firininda da üretime devam ediyor. Yalnizca Haliliye ilçesinde ikamet eden degil, kent genelindeki çölyak ve PKU’lu hastalara glütensiz ekmegin üretildigi firindan tüm vatandaslar faydalaniyor. Glütensiz ekmek firinina kayit yaptiran vatandaslar, Haliliye Belediyesi tarafindan kendilerine verilen kartla, aylik 30 adet ekmegi bu firindan ücretsiz olarak teslim aliyor.

Öte yandan, hijyen standartlarinin en yüksek seviyede tutuldugu glütensiz ekmek firinindan yararlanmak isteyen çölyakli ve PKU’lu vatandaslarin ise detayli bilgi almak ve hizmetten faydalanmak için belediyenin kurumsal iletisim merkezi numarasini arayarak irtibat kurmasi gerektigi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile