Ahsap Kursu Gençler Için 'Terapi' Atölyesi Oldu

Ahsap Kursu Gençler Için 'Terapi' Atölyesi Oldu

Bingöl’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde açilan ahsap üretim kursu, egitim alan gençler için ’terapi’ atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, bos vakitlerini burada degerlendirerek ahsap oyma-yakma, maket yapimi, su kabagi islemeciligini ögrenerek günün stresini atiyor.

Bingöl’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi’nde 330 bin lira destekle ahsap üretim atölyesi kuruldu. Ücretsiz bir sekilde egitim verilen atölyenin çogunlugunu üniversite ögrenci olusturuyor. Söz konusu kursta ahsap yakma, su kabagi islemeciligi, maket yapimi, rölyef, ahsap resim, ahsap oyma gibi alanlarda egitim alan gençler, burayi bir nevi “Terapi” atölyesi olarak degerlendiriyor.

Bos vakitlerini burada geçiren gençler, istedikleri alanlarda egitim alarak günün stresini burada atiyor. Mardin’den Bingöl’e üniversite okumaya gelen ve daha sonra Gençlik Merkezi’ndeki ahsap atölyesinde egitim alan Rabia Durak, “Mardinliyim. Burada üniversite okuyorum. Bos zamanlarimizda buraya geliyoruz, güzel etkinlikler yapiyoruz. Burada 5 dalda egitim aliyoruz. Su kabagi islemeciligi, yakma sanati, rölyef çalismalari, boyama çalismalari, resim gibi alanlarda kurs görüyoruz” dedi.



“Biz buraya aslinda bir nevi de terapi atölyesi diyoruz”

Gençlerin ahsap atölyesinde kafalarinda tasarladiklari ürünleri yaparak zaman geçirdigini belirten Gençlik Hizmetleri Müdürü Yunus Bulmus, “Ahsap üretim atölyemizi yaklasik 330 bin TL gibi bir maliyetle kurduk. Bu atölyemizde 5 alanda egitim verilmekte. Kabak islemeciligi, ahsap yakma, maket tasarimi gibi. Bunlarin disinda da gençlerin kendi ürettikleri, kafalarinda tasarladiklari fikirler varsa onlari bir sekilde hayata geçirmeye çalisiyorlar. Bu atölyemizin de en büyük faydasi bos vaktini degerlendirme adina gençler buraya geliyorlar. Biz buraya aslinda bir nevi de terapi atölyesi diyoruz. Her ne kadar ahsap atölyesi olsa da gençlerin terapi gördügü bir alan” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile