Ahşap Oymacılığı Kursu Başlıyor

Elazığ Belediyesi, Sosyal Destek Programı (SODES) proje ofisi tarafından hazırlanan Ahşap Oymacılığı Kursu tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Belediyesi sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmaları kapsamında el sanatlarının korunması, gelecek kuşaklara aktarılması kapsamında kalite yönetim birimi SODES proje ofisi tarafından hazırlanan Ahşap Oymacılığı Kursu tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi Meclis Salonu‘nda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kutlu başkanlığında yapılan tanışma toplantısına proje koordinatörleri Ufuk Çetinkaya ve Cihan Ada, 30 asil kursiyer ile 10 yedek kursiyer katıldı. Toplantıda kursiyerlere

proje koordinatörleri Ada ve Çetinkaya tarafından bilgiler verilirken, kursun toplam 6 ay süreceği ve kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin Elazığ Belediyesi bünyesinde istihdam edilmesi düşünüldüğü bu doğrultuda çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Elazığ Belediyesi Ahşap Oymacılığı kursuna katılan kursiyerler haftanın dört günü 13.00 ila 17.00 saatleri arasında günde 4 saat‘ten haftada 16 saat uzman eğitmenler tarafından kurs görecekler.

Kurs sonunda kursiyerlerin hem geleneksel bir değerimizi öğrenip bunu yaşatacaklarını hem de 3-5 kursiyerin bir araya gelerek bu alanda istihdam sağlayacaklarını belirten proje koordinatörü Cihan Ada, kursiyerlerin kursa devam zorunluluklarının bulunduğunu kaydetti. Kursun 6 ay süreceğini söyleyen Proje Koordinatörlerinden Ufuk Çetinkaya ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Kursumuzda ilk 3 aylık dönem el becerilerini geliştirmek amaçlı çalışmalarla geçecek. İkinci 3 aylık dönemdeyse uygulama

amaçlı çalışmalar yapılacak. Kurs sonunda ortaya çıkan eserlerde yapılacak bir sergide görücüye çıkacak. Ben bu vesileyle kursumuza büyük önem ve destek veren Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Selmanoğlu‘na bir kez de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

"Elazığ Belediyesi olarak benzeri projelere imza atmaya devam edeceğiz" diyen Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Belediyesi‘nin hem belediyecilik hizmetleriyle hem de gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel proje ve çalışmalarla örnek bir belediyecilik hizmeti sunduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile