'AI'ntep Yapay Zeka Festivali' Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Gerçeklestirildi

'AI'ntep Yapay Zeka Festivali' Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Gerçeklestirildi

“AI’NTEP-Yapay Zeka Festivali” yogun bir katilimla HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), OSB Teknokent ve Türkiye Is Bankasi - Yapay Zeka Fabrikasi isbirliginde; “Türkiye’nin En Üretken Festivali” mottosuyla düzenlenen ve ilgili sektör liderlerini, uzmanlari, akademisyenleri, ögrencileri, yazilim gelistiricileri, uygulayicilari, yapay zekaya ilgi duyan veya kullanan herkesi bulusturma hedefi ile yola çikan; ilham verici konferanslar, yapay zeka tabanli yenilikçi proje gelistirme hedefli 24 saat süren fikir & yazilim maratonu ve start-up’lar ile yenilikçi yapay zeka projelerinin yatirimcilarla bulustugu “AI’NTEP - Yapay Zeka Festivali”, yogun bir katilimla HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.



Akademisyenler, is insanlari, yöneticiler, uzmanlar ve yapay zeka meraklilarinin ortak adresi AI’NTEP Festivali oldu

Içerdigi etkinlikler ve kapsami ile katilimcilara hem bilgi edinme hem de ag olusturma firsati sunan AI’NTEP Festivali’nde “Is Dünyasinda Yapay Zekanin Rolü: Mevcut Durum ve Gelecek Perspektifleri”, “Yapay Zeka ve Endüstri Uygulamalari, Yapay Zeka Hakkinda Teknolojik Yenilikler ve Arastirmalar”, “Giyilebilir Saglik Teknolojilerinde Yapay Zeka Kullanimlari”, “Kamuda Yapay Zeka Politika ve Uygulamalari”, “Yapay Zeka Teknolojileri, Büyük Dil Modelleri ve Bulut Bilisim” konulari akademisyenler, is insanlari, yöneticiler ve uzmanlar tarafindan tartisildi ve tanitildi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye’nin ilk üretken yapay zeka tabanli akilli egitim asistanini tanitti

AI’NTEP festivalinde, Türkiye’de bir ilk olarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafindan “Üretken Yapay Zeka Tabanli Akilli Egitim Asistani” gelistirildigi ve devreye alindiginin müjdesi de verildi.

Üniversitenin ögrenci bilgi/yönetim sistemi ile entegre bir sekilde çalisan yenilikçi egitim aracini tanitan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversitemizde devreye almakta oldugumuz ve üniversitemizin ‘ögrenci bilgi/yönetim sistemi’ ile entegre edilmis bu ‘üretken yapay zeka’ uygulamasi sayesinde ögrencilerimiz, akademik ders materyallerine daha kolay erisebilecek, ders bazli ve akilli sorgulamalar ve etkilesim yapabilecek, ögrenme hizini ve kalitesini artirabilecek. HKÜ olarak, tüm egitim-ögretim ve arastirma süreçlerinde yapay zekanin gücünü etkin bir biçimde ve sonuna kadar kullanma konusunda kararliyiz” dedi.



Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi (DDO) tam kadro AI’NTEP Yapay Zeka Festivali’nde

Festival kapsaminda HKÜ Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Necip Fazil Yilmaz’in moderatörlügünde gerçeklestirilen “Kamuda Yapay Zeka Politika ve Uygulamalari” adli panelde Cumhurbaskanligi DDO Birim Müdürü Dr. Atilla Aydin ‘Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’, Cumhurbaskanligi DDO Proje Yöneticisi Dr. Ramazan Terzi ‘Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi ve Kamuda Yapay Zeka Projeleri’, Cumhurbaskanligi DDO Risk Yöneticisi Dr. Zümrüt Müftüoglu ‘Yapay Zeka Risk Yönetimi ve Veri Odakli Çalismalar’ ve Cumhurbaskanligi DDO Yapay Zeka Politika Analisti Av. Ilayda Süer ‘Yapay Zeka Sistemlerinin Regülasyonu’ konularindaki tecrübelerini katilimcilara aktardi.

Yapay zekada yerli ve milli teknojiler ve rakipler de konusuldu

Festival kapsaminda Rotatelab Kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Abdurrahman Koçak’in moderatörlügünde gerçeklestirilen son panelde ise Baykar Akilli Web Sistemleri Grup Lideri, T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Üyesi, T3 AI Program Yöneticisi Refik Söylemez, Demirören Medya Bilgi Sistemleri Direktörü Baris Öztürk, Huawei Kidemli Bulut Mühendisi Taylan Lakerta, Sabah Gazetesi Köse Yazari Timur Sirt, HAVELSAN MAIN Ürün Yöneticisi Osman Kavaf ve HAVELSAN Yapay Zeka Uygulamalari Mühendisi Muhammed Cihat Ünal, Yapay Zeka Teknolojileri, Büyük Dil Modelleri ve Bulut Bilisim konulari üzerinde durarak Türkiye’nin yapay zeka alaninda yenilikçi çözüm ve platformlar üretme yetenegini ve kapasitesi halkinda kapsamli bilgiler sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile