Aibü'de İlk Kornea Nakli Yapıldı

Aibü'de İlk Kornea Nakli Yapıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde, ilk kornea nakli gerçekleştirildi.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof . Dr . Serdal Çelebi ve Kornea Bankası Tıbbi Müdürü Yrd . Doç . Dr . Mesut Erdurmuş tarafından 26-27 Ocak 2012 tarihlerinde iki ayrı kornea nakli yapıldı . Nakillerden biri , göz hastalığı nedeniyle yıllardır tedavi gören 30 yaşındaki kadın hastaya yapılarak sağlığına kavuşturuldu . Diğer nakil ise kesici bir cisim ile yaralanma sonucu gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya olan 27 yaşındaki erkek hastaya yapıldı . Ameliyat için Muş`tan Bolu`ya gelen hastanın hem gözününzarar gören kısımları operasyonla kurtarılırken hem de kornea tabakasına nakil yapıldı . Başarılı operasyonların ardından her iki hasta göz hastalıkları servisinde kontrol altında tutuluyor

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof . Dr . Serdal Çelebi , " Hastanemizdeki kornea bankası , bölgemizin tek kornea bankası olma özelliğiyle hizmet vermektedir . Büyük şehirlere giden hastalar 5-10 yıl arasında kornea beklerken , hastanemizde bu bekleme yaşanmamaktadır . Şu an 10 kişiye daha kornea nakli yapılması planlanmaktadır " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile