Coşkun, AİBÜ sosyal tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelerek, üniversitenin hakkında bilgi verdi.
Üniversitede üretilen proje ve yayınların sayısının arttığına dikkati çeken Coşkun, "Üniversitemizde yapılan çalışmaların üniversitemizde üretilen projelere de yansıdığını görmekteyiz. Proje sayısı 2010 yılına göre yaklaşık 2 kat artmış durumda. 2010'da yapılan yayın sayısı bin civarında iken bu rakam 2012 yılı sonu itibariyle 2 binlere ulaşmış durumda" diye konuştu.
Coşkun, Gölköy yerleşkesinde yapılan çalışmalarla açılan yeni birimler hakkında da bilgiler vererek, AİBÜ'nde 5 fakülte, 1 enstitü, 3 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ile 28 lisansüstü program ve 46 yeni bölüm ile 21 yeni program açıldığını söyledi.
Konuşmasında üniversitelerin öncelikleri arasında "Uluslararasılaşmanın" yer aldığına dikkati çeken Coşkun, "Bu konuda altyapımız güçlü. Fen Edebiyat Fakültemizin 4 bölümü tamamen İngilizce eğitim veriyor. Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerimizde yüzde 30 İngilizce eğitim veriliyor. Amacımız daha fazla yabancı öğrenci gelmesini sağlamak ve daha fazla yabancı öğretim üyesini üniversitemizde ağırlamak. Şu anda üniversitemizde 46 farklı ülkeden 167 yabancı öğrencimiz var. Öğretim üyelerinin yurt dışı hareketliliğine baktığımızda, 2010'da 165 öğretim üyesi, 2012'de ise 281 öğretim üyemiz yurtdışına çeşitli bilimsel etkinlikler çerçevesinde çıkmış durumda" ifadelerini kullandı.
"NÜRDAM'da yakın zamanda radyasyonu tespit edecek sensörler üretilmeye başlanacak"
Araştırma ve uygulama merkezleri hakkında da bilgi veren Rektör Coşkun, "NÜRDAM önem verdiğimiz bir merkez. Değişik radyoaktif uygulamalar neticesinde ortaya çıkan radyasyonun tespit edilmesinde kullanılacak sensörlerin üretileceği bir merkez. Binası tamamlandı, cihazların montajı sürüyor. Bu yılın sonunda tamamlanacak. Yakın bir zamanda da söz konusu sensörler üretilmeye başlanacak. Prototipleri de üretilmiş durumda" diye ifade etti.
Yaptıkları çalışmalarla üniversitenin kapasitesinin hemen her alanda yaklaşık ikiye katlandığını ifade eden Coşkun, "Temel hedefimiz eğitim-öğretimde güçlü bir alt yapıya sahip, bilimsel bilgi üretme potansiyeli yüksek, kamusal hizmetleri en yüksek seviyede olan, sanayi ve diğer paydaşlarla güçlü bir işbirliğine sahip bir üniversite" dedi.
Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ile Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu katıldı.
-AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun Açıklaması
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Temel hedefimiz eğitim-öğretimde güçlü bir alt yapıya sahip, bilimsel bilgi üretme potansiyeli yüksek, kamusal hizmetleri en yüksek seviyede olan, sanayi ve diğer paydaşlarla güçlü bir işbirliğine sahip bir üniversite" dedi.