Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında kurulan üniversitenin kısa sürede büyüyüp geliştiğini ifade ederek, amaçlarının, kaliteli eğitim ve topluma hizmet anlayışıyla hem öğrencilere hem de topluma faydalı bir kurum haline gelmek olduğunu söyledi.
Üniversitelerinin, 3 fakülte ile kurulduğunu belirten Aslan, kısa sürede bu sayıyı 6 fakülte, 5 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 5 tane de araştırma merkezine çıkardıklarını vurguladı.
Aslan, üniversitelerinin kurulduğu yıl bin 200 öğrencilerinin olduğunu, bugün ise bu sayının gittikçe arttığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Bu yıl üniversitemize 4 bin civarında yeni öğrenci alacağız. Eğer bu öğrencilerin hepsi kayıt yaparsa üniversitemizin öğrenci sayısı 12 binin üzerine çıkacak. Bu sayı her geçen gün artacak. Çünkü yeni bir üniversiteyiz ve her yıl yeni bölümler açıyoruz. Biz yeni bölümler açarken özellikle farklı bölümleri tercih ediyoruz. Her üniversitede bulunmayan bölümleri açıyoruz. Amacımız, toplumun ihtiyacı olan bölümlere öncelik vermektir. Açtığımız bölümler, birimler Türkiye'de hiçbir üniversitede bulunmayan ancak bizim öncülük ettiğimiz farklı bölüm ve birimlerdir. Mesela, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Yaşlı Bakımı, Posta ve Kargo, Hayvansal Üretim, Mülkiyet Koruma gibi çok farklı bölümler açtık. Bu bölümleri açarken hem öğrenciyi hem de toplumu düşündük. Bu bölümler, toplumun ihtiyaç duyduğu bölümlerdir. Öğrencilerimiz bu bölümlerden mezun olunca kolaylıkla iş bulacaklar. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşlı nüfus çok fazla bu bölümden mezun olan biri Avrupa'ya giderek dolgun bir ücretle kolaylıkla iş bulma imkanı bulacak."
-"Bu yıl Ağrı'ya 60 yabancı öğrenci gelecek"
Üniversitelerin farklı kültürlere açık olması gerektiğini belirten Aslan, şu anda AİÇÜ'de 15 yabancı öğretim elemanı bulunduğunu belirtti.
Bu yıl eczacılık fakültesine öğrenci alacaklarını ve farklı bölümler açmayı düşündüklerine dikkati çeken Aslan, şunları kaydetti:
"Özellikle diş hekimliği fakültesi açmak için uğraşıyoruz. Üniversitemizin yerelleşmesini önlemek için buraya gelecek öğrencinin farklı illerden, farklı kültürlerden gelmesi lazım. Bu öğrencilerin buraya gelmesi için de çok farklı ve cazip bölümlerin açılması lazım. Biz de bu düşünceyle hareket ettik ve diğer üniversitelerde olmayan ilk defa bizim açtığımız 10 farklı bölüm, birim, yüksekokul açtık. Bu hem öğrenci profilini değiştirdi hem de burada huzur içinde yaşam tarzları oluştu. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Sürekli Eğitim Merkezimizde açtığımız kurslarda 700'e yakın sertifika verdik. Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Mustafa Öztürk, bu yörenin çocuğu ve İstanbul'dan kalkıp buraya hizmet için gelmiş. Burada çok güzel faaliyetlere öncülük etti. Bu yıl ki hedefimiz, bin 500'ün üzerinde sertifika vermektir."
Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere de seslenen Rektör Aslan, "Ağrı, dışarıdan göründüğü gibi olaylı bir şehir değil. Burada yaşanan olayların yüzbinlerce katı İstanbul'da yaşanıyor ama orası megakent olduğu için göze çarpmıyor. Ağrı, insanıyla, kültürüyle, yaşam tarzıyla çok rahat yaşanılabilecek bir kenttir. Buraya gelecek öğrenciler çok iyi burs imkanlarından faydalanacaklar, güzel bir kampüste okuyacaklar. Burada yeme, içme barınma, giyim diğer şehirlere göre çok daha ucuz" şeklinde konuştu.
Aiçü Açtığı Bölümlerle Diğer Üniversitelere Öncülük Ediyor
AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi , bünyesinde açtığı farklı bölümlerle Türkiye'deki diğer üniversitelere öncülük ediyor.