AIÇÜ'de 'Akilci Ilaç Kullanimi Için Akilli Eczaci' Konferansi Düzenlendi

AIÇÜ'de 'Akilci Ilaç Kullanimi Için Akilli Eczaci' Konferansi Düzenlendi

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AIÇÜ) ’Akilci Ilaç Kullanimi Için Akilli Eczaci’ konulu konferans verildi.

AIÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonunda gerçeklesen programa, AIÇÜ Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Güney, YÖK Anadolu Projesi paydasi Ankara Üniversitesi’nin Eczacilik Fakültesi’nden Prof. Dr. Arzu Onay Besikçi, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat GÜNEY’in 2021-2022 Egitim Ögretim yili sebebi ile ögrencileri ve katilimcilari selamlamasi ile baslayan Akilci Ilaç Kullanimi Için Akilli Eczaci konulu konferansta konusan Prof. Dr. Arzu Onay Besikçi, akilci ilaç kullanimi için bildiklerini, ögrendiklerini, deneyimlerini kendi küçük çevresine dogru aktarmayi basarabilen tek bir tane akilli eczacinin dahi yeterli olacagini söyledi.

Prof. Dr. Onay Besikçi, “Ilaçlarin akilci kullanilmasina kendisini adamis bir eczaci olarak simdi kesinlikle biliyorum ki insana, hayatina saygi duydugumu; bilimsel kanita dayali bilgilerimi insanlarin yararina kullanarak, meslegim dolasiyla ögrendigim sirlari saklayarak, benimle ayni zorlu yollardan geçmis meslektaslarima saygi göstererek belli etmeliyim. Diger saglik çalisanlariyla bir bütün olarak hareket etmeliyim. Güven iliskisi ve etik çerçevede bildiklerimi onlarla ve meslegimin gelecekteki üyeleriyle paylasir, insanliga daha iyi hizmet için mesleki bilgilerimi sürekli güncellersem, eczacilik meslegine serefle hizmet etmis olurum” diye konustu.

Soru-cevapla devam eden konferans, Prof. Dr. Güney’in Prof. Dr. Onay Besikçi’ye tesekkür belgesi ve Nuh’un Gemisi maketini takdim etmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile