AIÇÜ'de Bisiklet Turu Ve Dag Tirmanisi Düzenlendi

AIÇÜ'de Bisiklet Turu Ve Dag Tirmanisi Düzenlendi

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AIÇÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu ve dag tirmanisi düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katilan akademisyen, idari personel ve ögrenciler, AIÇÜ merkezi yerleskesinde Al Bayraklar esliginde yapilan bisiklet turu ve 5137 rakimli Agri Dagi ile Tasliçay’daki 2800 rakimli Mozik Dagi’nda zirve tirmanisi gerçeklestirdi. Yaklasik 3 gün süren tirmanis sonrasi 15 Temmuz Sehitlerini Anma pankarti açildi.

AIÇÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde yapilan etkinliklerle ilgili bir degerlendirmede bulunan AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut “Tüm Dünya, 15 Temmuz gecesi hain FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girisiminin Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderligi, hükümetimizin kararli tutumu ve en önemlisi tek devlet, tek vatan, tek millet ve tek bayrak ilkeleri etrafinda bütünlesen Aziz Milletimizin inanci, imani ve yüregiyle devletine ve demokrasi iradesine sahip çikmasiyla birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf ettigimizi gördü. Kahraman vatandaslarimizin, terör örgütünün kullandigi tanklarin, toplarin ve silahlarin karsisinda onurlu bir durus ortaya koymasi dünya tarihine geçti. Bu duygularla hain darbe gecesinde vefat eden tüm sehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize saygi ve sifa dileklerimi sunuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile