AIÇÜ'de Global Women's Breakfas Etkinligi Düzenlendi

AIÇÜ'de Global Women's Breakfas Etkinligi Düzenlendi

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AIÇÜ) Küresel Kadinlar Kahvaltisi-2022 (IUPAC-Global Women’s Breakfast-2022) etkinligi gerçeklestirildi.

Birlesmis Milletler “Bilimde Kadinlar ve Kiz Çocuklari Günü” ile baglantili olarak her yil Subat ayinda gerçeklesen ve bu yilki temasi “Bilimde Çesitliligi Güçlendirmek’’ olan Küresel Kadinlar Kahvaltisi-2022 (IUPAC-Global Women’s Breakfast-2022) etkinligi, AIÇÜ Merkezi Arastirma ve Uygulama Laboratuvari Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Onursal baskanligini AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un yaptigi etkinlige Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Önder Simsek ve Prof. Dr. Faruk Kaya, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arzu Besikçi ve akademisyenler katildi.

Etkinlige online olarak katilan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bilimde cinsiyet esitliginin önündeki engelleri kaldirmayi amaçlayan etkinlikle kadin ve erkeklerden olusan aktif bir agin pekisecegini, bunun da bilimsel çalismalarda fikir ve stratejilerin etkin bir sekilde paylasilmasi için yerel, bölgesel ve uluslararasi ölçekte topluluklarin olusumunu kolaylastiracagini söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, “Gerek ülkemizde gerekse üniversitemizde kadin akademisyen sayilarinin hizli bir artis göstermesi memnun verici düzeydedir. Ayrica son yillarda üniversiteli olan gençlerimizin yaridan fazlasinin bayan kardeslerimizin olusturmasini da çok önemsedigimi vurgulamak istiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile