AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut Açiklamasi 'Isbirliginin Artmasi Sanayinin Gelisimini De Artirir'

AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut Açiklamasi 'Isbirliginin Artmasi Sanayinin Gelisimini De Artirir'

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi (AIÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Agri’ya önemli istihdam saglayacak olan tekstilkentte bulunan firmalarla Ar-Ge, proje ve teknoloji odakli isbirligini artirmayi hedeflediklerini söyledi.

AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Agri Tekstilkentte bulunan Yesim Tekstil Kurumsal Iletisim Direktörü Dilek Cesur, SMS Tekstil A.S. Insan Kaynaklari Yöneticisi Ünal Kurt ve Sükrü Senkaya Anadolu Lisesi Müdürü Yesim Ömeroglu’nu misafir etti.

Sanayinin gelisiminde sanayi kuruluslari ve üniversite isbirliginin önemli oldugunu ifade eden Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Üniversitemizdeki bilimsel altyapi ve potansiyelin sanayiye aktarilmasi, ilimizin ve bölgemizin kalkinmasi için önemlidir. Üniversite ve sanayi isbirliginde, sanayi Ar-Ge faaliyetlerine yöneltilir, projeler hazirlanarak hayata geçirilebilirse bu hem sehrimizin hem de ülkemizin gelismesine katki saglamis olur. Tekstilkentte bulunan firmalarla yaptigimiz görüsmelerde bu birliktelikten meydana gelecek vizyonla saglanacak isbirligi ile Agri’nin gelisimini ileri noktalara tasimayi amaçliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile