Aile Bakanı Kaya Açıklaması 'Çocukların Kültürümüzü Tanımaları Açısından Çok Önemli Bir Festival'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2. Etnospor Kültür Festivali’nin çocukların ata sporlarını tanıması adına çok önemli olduğunu söyleyerek, “Çocukların kültürümüzü tanımaları açısından çok önemli bir festival. Burada çocuklarımızla hem eğlenip hem de öğreneceğiz” dedi.

2. Etnospor Kültür Festivali’nin ikinci gününün konuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Bakan Kaya, ilk olarak dünya lezzetlerinin bulunduğu çadır alanına girdi. Burada sergilenen yöre yemeklerinin bulunduğu stantları gezen Fatma Betül Sayan Kaya, Güneydoğu mutfağına girip burada kısa bir süre aşçılık yaptı ve mutfaktaki çocuklara teşekkür belgesi verdi.

“Çocuklarımız burada geleneksel sporlarımızı tanıyor”

İstanbul ve Ağrı’dan gelen sevgi evlerindeki çocukların da bu festivalde bulunduğunu hatırlatan Bakan Kaya, “Burada çocuklarımız hem geleneksel sporlarımızı tanısın hem de kültürümüzle olan bağlarını geliştirsin istedik. Bu bağlamda bu kültür ve spor festivalimizi çok önemli buluyoruz ve Sayın Bilal Erdoğan nezdinde bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sene ikincisi düzenleniyor ve bundan sonra festivalimizin düzenli şekilde yapılacağının müjdesini de bize verdiler. Çocuklarımız geleneksel ata sporlarını tanıma adına burada birçok etkinliğe katılabiliyorlar. Bu da onların kültürümüzü tanımaları açısından çok önemli. Burada çocuklarımızla hem eğlenip hem de öğreneceğiz” diye konuştu.



“Severek yemek yaparım”

Kültür festivalinin bir parçasının da ‘Yiyek Festivali’ olduğunu belirten Sayan Kaya, “Farklı farklı mutfakların tanıtıldığı standlarımız var. Ben de Van yöresinin mutfağına girdim. Evde de vakit buldukça severek yemek yapıyorum. Kendi yemeğini kendi yapan biriyim. Bakan olduktan sonra çok fırsat bulamasam da ara ara yapıyorum yine çünkü evde yemeklerimi beğeniyorlar” şeklinde konuştu.



“Festival geleneksel olarak devam edecek”

2. Etnospor Festivali’ne olan ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sözlerini şöyle noktaladı:

“Biz gençlerimizin kendi değerlerimizle birlikte yetişmesini istiyoruz. O yüzden bu ilgi bizim için çok fazla sevindirici. İnşallah bu festival bundan sonra da geleneksel olarak devam edecek. Biz de Aile Bakanlığı olarak festivalin bir parçası olacağız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile