Aile Boyu Hırsızlık Şüphelileri Yakalandı

Aile Boyu Hırsızlık Şüphelileri Yakalandı

Karaman'a hırsızlık yapmaya geldiği iddia edilen baba ile kızı, girdikleri evde polis tarafından suçüstü yakalandı.

Baba ile kızını, dışarıda otomobil içerisinde kucağında 8 aylık bebeği ile bekleyen hırsızlık zanlısı anne de, durumu fark ederek Karaman'dan Mersin'e kaçarken otobüste yakalandı. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, hırsızlık zanlılarını bulabilmek için çalışma yürüttüğü sırada Ziya Gökalp Mahallesi 863 Sokak'ta bulunan Derman Apartmanı'nın 1. katında bulunan daireye iki kişinin pencereden girdiği ihbarını aldı. Adrese gelen ekipler önce evin çevresini kuşattı.

Ekipler daha sonra kuşattıkları eve girdiklerinde hırsızlık zanlısı Ramazan G. (43) ile kızı S.G'yi (16) suçüstü yakaladı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, hırsızlık zanlısı baba ve kızın bir arabayla gelmişolabileceği ihtimali üzerinde durarak araştırmasını derinleştirdi. Ekipler yaptıkları araştırmada hırsızlık zanlısı baba ve kızının girdiği evin 50 metre ilerisinde park halinde 33 plakalı bir otomobil buldu. Zanlı baba arabanın kendilerine ait olduğunu ve araçta dini nikahlı eşi Pınar K. (29) ve 8 aylık çocuğunun bulunduğunu söyledi.

Polis, yaptığı incelemede otomobilde bulunan Pınar K'nin, kocasının polis tarafından yakalanacağını anlayınca 8 aylık bebeğini yanına alarak otogara gittiğini, buradan daotobüse binerek Mersin'e gittiğini belirledi. Bunun üzerine ekipler durumu Mersin polisine bildirdi. Ekipler kadın ve bebeğini Mut ilçesinde otobüste yakalayarak Karaman'a getirdi. Hırsızlık olayı ile ilgili araştırmalarını derinleştiren polis, ailenin daha önce Karaman'da 6 evden hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini tespit etti. Mahkeme kararı ile zanlıların kiraladıkları otomobil ve Mersin'deki evinde arama yapan ekipler, 100'ün üzerinde hırsızlık malzemesi ele geçirdi. Hırsızlık şüphelisi aileninevlerden çaldıkları malzemelerin arasında altın bilezikler ile imitasyon bilezikler, tencere setleri, diz üstü bilgisayarlar, plazma televizyonlar, kol saatleri, oyuncaklar ile süs eşyaları ve fotoğraf makinesi bulunuyor. Hırsızlık şüphelisi ailenin 30'un üzerinden hırsızlıktan sabıkasının bulunduğu, 5 ilde de hırsızlık suçundan arandığı öğrenilirken, ailenin yakalanmamak için sahte kimlik kullandığı da tespit edildi. Karaman Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen hırsızlık zanlısı aile adliyeye sevk edildi Hırsızlık zanlılarından anne Pınar K. kucağında 8 aylık çocuğuyla birlikte adliyeye sevk edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile