Aile çetesi, uyuşturucuları elektrik direklerine saklıyordu

İzmir'de Narkotik polisinin düzenlediği, "sokak satıcısı" tabir edilen uyuşturucu tacirlerine yönelik "Kartal Gözü" isimli operasyonda, elebaşılığını

İzmir'de Narkotik polisinin düzenlediği, "sokak satıcısı" tabir edilen uyuşturucu tacirlerine yönelik "Kartal Gözü" isimli operasyonda, elebaşılığını Sultan Ana olarak bilinen kadının yaptığı idida edilen 18 kişi gözaltına alındı. Operasyondan önce polis, uyuşturucu satıcılarını kamerayla takip etti. Zanlıların, sokaktaki elektrik direklarini zula olarak kullandığı belirlendi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda uyuşturucu kullanan 19 kişi tespit ederek gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde, 3,5 gr. kokain ve 6 gr. esrar ele geçirildi. İfadelerinin ardından mahkeme tarafından denetimli serbest bırakılan zanlılardan elde edilen bilgiler doğrultusunda, "torbacı" olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik takip başlatıldı. Karşıyaka ve Karabağlar ilçelerinde faaliyet gösteren uyuşturucu satıcıları ve bağlantılarını tespit eden polis, gizli kameralar yerleştirerek pazarlıkları ve satışları görüntüledi. Bu görüntülerde, şüphelilerin evlerinin yakınlarındaki bazı elektrik direklerinde bulunan kapakları tornavidayla açarak, içine içime hazır esrar sakladığı, alıcılarla pazarlığın ardından buradan çıkardığı belirlendi. Bunun üzerine belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, elebaşı olduğu ileri sürülen ''Sultan Ana'' lakaplı S.E., oğulları M.E., B.E., C.E. ve P.E,. ile gelini Y.E.'nin de aralarında bulunduğu 18 kişi yakalandı. Ayrıca 6 kilo 455 gr. esrar, bir ruhsatsız tabanca ve bir hassas terazi ele geçirildi. Zanlıların, uyuşturucu tacirlerince İzmir'e getirilen esrarı satın alarak birer içimlik paketler haline getirdiği, birlikte hareket ettikleri torbacılara ulaştırarak Karşıyaka ve Karabağlar'da satılmasını sağladığı iddia edildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Operasyon neticesinde, 6 bin 500 kişinin zehirlenmesinin engellendiği belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile