Aile Çiftçiliginin Gelecegine Bakis Çalistayi

Aile Çiftçiliginin Gelecegine Bakis Çalistayi

“Türkiye’de Aile Çiftçiliginin Gelecegine Bakis Çalistayi”nin üçüncüsü Samsun’da yapildi.

Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO) ve Ankara Üniversitesi Kalkinma Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (AKÇAM) ortakligi, Tarim ve Orman Bakanligi is birligi ile yürütülen ‘Birlesmis Milletler Aile Çiftçiligi On Yili (2019-2028) Projesi’ çerçevesinde ‘Türkiye’de Aile Çiftçiliginin Gelecegine Bakis Çalistayi’ Samsun’da düzenlendi.

Türkiye’de aile çiftçiliginin mevcut durumunu ve temel dinamiklerini incelemek üzere ‘Türkiye’de Aile Çiftçiliginin Gelecegine Iliskin Bir Perspektif Çalismasi’ yürütülüyor. Çalisma kapsaminda hazirlanacak ana rapora temel olusturmak üzere dört yerel çalistay ve bir ulusal çalistay organize edildi. Bu çerçevede, Nevsehir ve Erzurum’da gerçeklestirilen yerel çalistaylarin üçüncüsü, Samsun Il Tarim ve Orman Müdürlügü Zirai Karantina Toplanti Salonu’nda yapildi.

Programa Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, AKÇAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, FAO Sorumlusu Ridvan Kurtipek, Tarim ve Orman Bakanligi, AKÇAM, FAO ve diger kurum kurulus temsilcileri, konuyla ilgili akademisyenler, üretici örgütleri ve çiftçiler katildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam yaptigi açilis konusmasinda küçük ölçekli aile isletmelerinin; üretim, istihdam ve olusturduklari katma deger açisindan ekonomilerin temel taslari olarak kabul edildigini, aile çiftçiliginin yapisi ne kadar güçlendirilirse tarimsal, ekonomik ve toplumsal yapinin da o derece güçlü olacagini vurguladi.

Çalistaylara katilan tarim ve kirsal kalkinma alaninin kilit paydaslari da aile çiftçiligine iliskin temel egilimleri tartisti ve çözüm önerileri gelistirdi.

Sonuncusu Antalya’da gerçeklesecek olan yerel çalistaylarin ardindan, nihai olarak 21 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da yapilacak ulusal çalistaydan elde edilen sonuçlar, hazirlanacak “Türkiye’de Aile Çiftçiliginin Gelecegine Iliskin Bir Perspektif Çalismasi" baslikli rapora isik tutacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile