Aile Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifika Verildi

Aile Eğitimi Alan Kursiyerlere Sertifika Verildi

Korkuteli Yaşar-Sadi Tekin İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen aile eğimi kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, AB ve UNICEF'in desteği ile yürütülen “Çocuk Koruma Mekanizmalarının İlçe Düzeyinde Modellenmesi” projesi kapsamında Yaşar-Sadi Tekin İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı'nı tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Okulda düzenlenen törende eğitim alan 12 öğrenci velisine sertifikaları verildi.

2 hafta süren Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'in ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında ailelere yönelik “7-19 Yaş Çocuk ve Gençlerin Aile Eğitimi Programı” semineri okul rehber öğretmeni Rasih Güzel tarafından verildi.

Sertifika törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Hayat devam ettiği sürece eğitimin her zaman süreceğini, insanların her zaman eğitimle iç içe olduklarını söyledi.

Gelişmiş ülkelerdeki öğretimle Türkiye’deki eğitim arasında bir fark olmadığını kaydeden İzgi “Onların üniversite düzeyinde verdiği bilgiyi biz çocuklarımıza lise seviyesinde yüklüyoruz. Ama bizim üniversitedeki gençlerimiz gelişmiş ülkelerdeki lise talebeleri kadar kendilerini doğru ve düzgün ifade edemiyorlar. O zaman bir sorun var. Nerde bu sorun? Biz eğitim veremiyoruz. Eğitim nedir? Bireylerde davranış değişikliği yapacak bilgiyi aktarmaktır. Şimdi değişmeye başladık. İşte şimdi okullarımızda gerçek eğitim veriyoruz. Bu mutluluk gözyaşları doğru eğitim almaya başlamaktan kaynaklanıyor. Anne-baba eğitimleri bunun için önemli. Gerçek eğitim, kişisel gelişim eğitimi vermeye başladığımız için önemli. Onun için bu eğitime katılanlar geçmişteki hatalarına fazla takılmamalı, kendilerine haksızlık etmemeli” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile