Aile Eğitimi Sertifika Töreni

Aile Eğitimi Sertifika Töreni

Samsun’un Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu’nda düzenlenen “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı”na katılan velilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

30 Ağustos İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen törene Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yalçın Ak, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Kursiyerler adına konuşan Esengül Güney, “29 yaşındayım, çalışan bir anneyim ve 7 yaşında 1. sınıfa giden oğlum var. Kursa katılmamdaki amacım, çocuğumu yetiştirirken onu şımartmadan daha iyi nasıl anlayabilirim ve nelere dikkat etmem gerekir bunları öğrenmek. Toplumumuza baktığımızda sorumluluğunu yerine getiremeyen çok sayıda aileler var. Eğitim ilk önce ailede başlar. Çocuklarımız bizim aynamızdır. Kendimizi görmek istersek onlara bakalım. Lütfen bizler önce kendimizi eğitelim, en önemlisi de yetiştirebileceğimiz kadar evlat sahibi olalım. Ayrıca bu tür kurslara katılalım ve mümkünse eşlerimizle birlikte katılalım ki çocuklarımıza daha güzel örnekler olalım” dedi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yalçın Ak ise yaptığı konuşmada, “Müdürlük olarak ilçemizdeki kurumlarla, okullarla, iş yerleriyle iş birliği yaparak her alanda kurs açmak ve bu kurslara gelen insanları eğitmektir. Eğitim sadece okullarımızda değil, bence eğitimin ilk yeri evlerimiz. Eğitimin bundan sonraki aşamaları evlerimizin çevresi, sokaklarımız, oyun bahçelerimiz, eğlence yerlerimiz, statlarımız, sinemalarımız, tiyatrolarımız, kahvelerimiz kısacası aklımıza gelen her yer eğitimin bir parçasıdır. Çocuklarımızın topluma kazandırılmasında bizlerin ve anne babaların çok yanlışları var. Onun için bu yanlışları en aza indirmek amacıyla bu tür kursların daha fazla açılması lazım” diye konuştu

Kursiyerlerden Hatice Ural tarafından kursiyerler adına kurs öğretmeni Fatma Çelebi’ye yapılan hediye takdiminden sonra Bafra Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü destekli kursa katılan 19 kursiyere protokol tarafından belgeleri verildi.

Tören yapılan ikramla son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile