Aile Hekimliği Uygulaması Aydın'da Başlıyor

Aile Hekimliği Uygulaması Aydın'da Başlıyor

Aydın'da 13 Aralık'ta başlayacak olan 'Aile Hekimliği Uygulaması' kapsamında il genelinde 17 ayrı Toplum Sağlığı Merkezi ve 113 Aile Sağlığı Merkezi'nde 280 aile hekimi ve 280 aile sağlığı elemanının ile hizmet verileceği belirtildi

Aydın'da 13 Aralık'ta başlayacak olan 'Aile Hekimliği Uygulaması' kapsamında il genelinde 17 ayrı Toplum Sağlığı Merkezi ve 113 Aile Sağlığı Merkezi'nde 280 aile hekimi ve 280 aile sağlığı elemanının ile hizmet verileceği belirtildi.
Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada 13 Aralık'ta başlayacak olan aile hekimliği uygulaması ile ilgili bilgiler verildi. Aile hekimliği için başvuru yapan hekimlerin yerleştirilmelerini yapıldığı belirtilen açıklamada, "İl ve ilçelerimizde yer alacak Aile hekimlerimizin sayı ve bölge planlamaları yapılmıştır. 2010 yılı içerisinde yapılan saha çalışmaları ile İlimiz nüfusu 961.000 olarak belirlenmiş ve Aile hekimi başına ortalama nüfus 3431 kişi olmuştur. Merkez ilçe 69, Bozdoğan 10, Buharkent 4, Çine 15, Didim 14, Germencik 13, İncirliova 12, Karacasu 6, Karpuzlu 4, Koçarlı 7, Köşk 9, Kuşadası 23, Kuyucak 8, Nazilli 42, Söke 34, Sultanhisar 6, Yenipazar 4 Aile hekimliği bölgesine ayrılmış olup her bölgede 1 Aile hekimi görev alacaktır. 06 Kasım 2010 tarihinde, 280 Aile hekimliği pozisyonu için başvuru yapan hekimlerimiz aile hekimliği bölgeleri ile ilgili tercihlerini yapmışlar ve ardından 13 Aralık 2010 tarihinde seçtikleri bölgelerde göreve başlayacaklardır. Uygulama başladıktan sonra ilimizde ikamet eden her bireyin bağlı olduğu bir Aile Hekimi olacak, hekimler de kendilerine kayıtlı olan yaklaşık 3bin 500 kişinin 'Aile hekimi' olacaklardır. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Müdürlüğümüz web adresi olan www.aydinsaglik.gov.tr adresine girip TC. kimlik numaraları ile sorgulama yapan vatandaşlarımız bağlı oldukları aile hekimlerini öğrenebileceklerdir. Aile Hekimliği, Ülkemiz genelinde uygulanmaya başlandığı ve uyumlu bir ekip çalışması sağlandığı takdirde sağlıklı geleceğimizin güvencelerinden biri olacaktır. Aydın ilimizde de gereken tüm hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanmış olup, amacımız Aile Hekimliği uygulamasına rahat ve sorunsuz bir şekilde geçilebilmesini sağlamaktır" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile