Aile İçi Şiddetten Mağdur Olan Kadınların İmdadına Kadın Konuk Evleri Yetişiyor

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2010 yılında toplam 70 kadının aile içi şiddet nedeniyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurum (SHÇEK)‘na müracaat ettiğini bildirdi.

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2010 yılında toplam 70 kadının aile içi şiddet nedeniyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurum (SHÇEK)‘na müracaat ettiğini bildirdi. Kadınlardan 8’inin Genel Müdürlük tarafından Kadın Konuk evlerine yerleştirildiği, 30’unun ailelerine geri döndüğü, 32 bayanın ise SHÇEK’ten kendi istekleriyle ayrıldıkları belirtildi.

    Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, aile içi şiddetten mağdur olan kadınların imdadına Kadın Konuk Evleri‘nin yetiştiğini belirtti.

    Gül, “Anayasamızın 41’inci maddesine dayanılarak hazırlanan, 1998 yılında yürürlüğe giren ve aile içi şiddetten mağdur olan kadını koruyucu yasal önlemlerin alınmasını sağlayan 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun‘un uygulanması amacıyla kadın konuk evine kabulü için il müdürlüklerimize başvuran kadınlardan aile içi şiddete maruz kalmış olanlara, Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı ihbarda bulunmaları konusunda rehberlik yapılmaktadır.” dedi.

    Gül şöyle devam etti: “İlimizde de Kadın Konuk evi mevcut olup, İl Müdürlüğümüze başvuran, ihbar alınan ya da güvenlik güçlerince kurumumuza getirilen mağdur kadınlara yönelik ivedi ve gizlilik kuralları içinde SHÇEK Genel Müdürlüğümüz ile gerekenler acil bir şekilde yerine getirilmektedir.” dedi

    Kars’ta 2011 yılı Ocak ayı itibariyle Kadın Konuk Evi‘ne 4 kadının yerleştirildiği, birin beklemede olduğu, 5‘in ise yaptıkları başvurudan vazgeçerek ailelerinin yanına döndükleri öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile