Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas Açiklamasi 'Yangindan Etkilenen 441 Vatandasa Psikososyal Destek Saglandi'

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas Açiklamasi 'Yangindan Etkilenen 441 Vatandasa Psikososyal Destek Saglandi'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Izmir, Aydin ve Mugla’daki yanginlara iliskin, “Bakanlik olarak, üç ilimizde de ekiplerimiz yangindan etkilenen 441 vatandasimiz için gereken psikososyal destegi sagladi. Diger yandan Izmir’de yangina yakin olan yerlerde Bakanligimiza bagli kuruluslarimizda da gerekli tedbirleri hizlica aldik” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, partisinin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisina katilmak üzere Karaman’a geldi. Ilk olarak Karaman Valiligini ziyaret eden Bakan Göktas, daha sonra Piri Reis Kültür Merkezi’nde, AK Parti Karaman Il Baskanligi Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisina katildi.

Konusmasina Izmir, Aydin ve Mugla’daki yanginlar nedeniyle geçmis olsun dileklerini ileterek baslayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, yanginlarin ilk anindan itibaren tüm bakanliklarin, ilgili kurumlarin ve sivil toplum kuruluslarinin seferber oldugunu vurgulayarak, “Bakanlik olarak, üç ilimizde de ekiplerimiz yangindan etkilenen 441 vatandasimiz için gereken psikososyal destegi sagladi. Diger yandan Izmir’de yangina yakin olan yerlerde Bakanligimiza bagli kuruluslarimizda da gerekli tedbirleri hizlica aldik. Yasanilan bu felaket hepimizi derinden üzdü. Devletimiz, tüm kurumlariyla alanda gece gündüz demeden çalismalarina devam ediyor. Bu elim olayin üstesinden gelmek için her daim vatandaslarimiza destek olmayi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

Il Danisma Meclisi toplantisi vesilesiyle salonu dolduran vatandaslarla bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Göktas, Anadolu’yu, dogunun zarafeti ve bilgeligiyle bati medeniyeti arasinda köprü olan kadim bir cografya olarak nitelendirdi.

Yurdun neresine gidilirse gidilsin farkli bir kültürün yankisinin duyuldugunu aktaran Göktas, “Ecdadimizin bizlere miras biraktigi her yapida medeniyetimizin izleri saklidir. Anadolu’nun kapilarinin Türklere açildigi ilk günden bugüne Türk yurdu olan Karaman, bu sehirlerimizden biridir. Ecdat yadigari Karaman, Anadolu’nun özü, Türklügün özü, Türkçenin ana yurdudur. Böylesi kiymetli bir mirasi evlatlarimiza en güzel haliyle birakmak hepimizin üzerine düsen büyük bir vazifedir. AK Parti siyasetinin özünde bu anlayis vardir” diye konustu.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde AK Parti’nin 23 yildir yurdun dört bir yanina eserler götürdügünü vurgulayan Göktas, “Bugün 11 milyonu askin üyesiyle Türkiye’nin en büyük partisi olan AK Parti’nin çatisi altinda liderimiz, Cumhurbaskanimizin dava arkadaslari olarak yolumuza devam edecegiz. Hep birlikte ülkemizin mutlu, umutlu, güzel yarinlari için mücadelemizi sürdürecegiz” dedi.

Gençlerin kendine güvenen, egitimli ve saglikli birer fert olarak güvenli ve huzurlu bir ülkede yasamalari için çalistiklarini belirten Göktas, sunlari kaydetti:

“Gençlerimizin her alanda daha fazla aktif rol almasina destek olacagiz. Her türlü sikintiya fedakarca gögüs geren, her zaman devletinin yaninda olan, Türkiye’nin büyümesine, güçlenmesine katki saglayan kadinlar için çalisacagiz. Ekonomide, siyasette, sosyal hayatta daha fazla kadinin yer almasini saglayacagiz. Geçmisimizle gelecegimiz arasinda köprü kuran, sahip oldugumuz degerleri genç nesillere aktaran kiymetli büyüklerimiz için çalisacagiz. Hepimize örnek olacak yasama azmiyle hayata tutunan engelli kardeslerimize erisilebilir bir Karaman, erisilebilir bir Türkiye sunmak için çalisacagiz. Engelliler ve yaslilar için evde bakim süreçleri basta olmak üzere çesitli hizmet modellerimizi gelistirmeye devam edecegiz. Hak temelli ve arz odakli sosyal politika anlayisimizla sosyal yardimlarimizi sunmayi sürdürecegiz. Bu aziz vatani canlari pahasina koruyan gazilerimiz için, bu ugurda can veren sehitlerimizin emaneti aileleri için çalisacagiz. ’Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ hedefimiz dogrultusunda tüm imkanlarimizi seferber etmeye devam edecegiz. En büyük gayemiz, kadini erkegi, genci yaslisi, çocugu engellisiyle 85 milyon büyük Türkiye ailesinin huzur içinde yasamalaridir.”

“Özgür ve bagimsiz Filistin için mücadelemizi sürdürecegiz”

AK Parti hareketinin temelinde her zaman “Halka hizmet etmek, Hakk’a hizmet etmektir” anlayisinin oldugunu bildiren Göktas, söyle konustu:

“Bu anlayis, sadece Türkiye sinirlari içinde kalmadi. Dünyanin neresinde olursa olsun, mazlumun sesi olmaya, magdurun yaninda olmaya gayret ettik. Filistin’den Yemen’e, Libya’dan Ukrayna’ya kadar derin krizlerin yasandigi her bölgede her daim haklinin yaninda durduk. Sayin Cumhurbaskanimizin da dile getirdigi gibi ’Kudüs’ü savunmanin insanligi savunmak, barisi savunmak, farkli inançlara saygiyi savunmak’ oldugu inanciyla mücadelemizi azimle sürdürüyoruz. Fakat ne yazik ki bugün Israil, dünyanin gözü önünde kadin, çocuk demeden acimasiz saldirilarini araliksiz sürdürmeye devam ediyor.”

Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde Türkiye’nin, Gazze’de devam eden bu insanlik draminin bitmesi için diplomatik temaslarini sürdürmeye devam ettigini ifade eden Göktas, “Özgür ve bagimsiz Filistin için mücadelemizi sürdürecegiz. Türkiye olarak Uluslararasi Adalet Divaninin yürüttügü davaya müdahil olarak Israil’in, adalet önünde uyguladigi soykirimin hesabini vermesi için gerekli tüm adimlari atacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile