Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, IYI Parti Milletvekili Çömez Hakkinda Suç Duyurusunda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, IYI Parti Balikesir Milletvekili Turhan Çömez’in sosyal medya hesabindan yaptigi paylasima yönelik açiklama yapti. Bakanlik ayrica, Çömez hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin resmi X hesabindan yapilan yazili açiklamada, “IYI Parti Balikesir Milletvekili Turhan Çömez’in sosyal medya hesabindan yaptigi paylasima yönelik asagidaki açiklamanin yapilmasi geregi duyulmustur. Haklarinda koruma karari olan ve kurulustan izinsiz ayrilan iki çocugumuzla kurguladigi ve yasa disi gerçeklestirdigi yayindaki iddialar ile ilgili halihazirda adli ve hukuki süreçler devam etmektedir. Ancak Turhan Çömez, çocuklarimizla bu yayini gerçeklestirerek hem devam etmekte olan adli ve hukuki süreçlerin güvenligini tehlikeye sokmustur hem de çocuklarimizin daha fazla zarar görmesine sebep olmustur. Gizlilikle ve titizlikle yürütülen sorusturmalara dair bilgileri bu sekilde yayinlayan bu kisinin çocuklarin can güvenligini tehlikeye attigi unutulmamalidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi ve 5395 Sayili Çocuk Koruma Kanunu geregi Bakanligimiz tüm çocuklarin üstün yararini gözetmektedir. ‘Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili’ sifatini tasiyan bir kisinin Anayasamiza ve ilgili kanunlara uymasi beklenmekte, ayni hassasiyeti gözeterek çocuklarimizi siyasi bir malzeme olarak kullanmak yerine onlari güçlendirmek ve korumak için yapilabilecekleri yapici bir dille dile getirmesi gerekmektedir. Unutulmamasi gereken sey, çocuklarin siyaset üstü oldugudur! Bugüne kadar çocuklarimizin hayatlarini ve güvenliklerini kimsenin siyasi emellerine feda etmedik, etmeyecegiz” ifadelerine yer verildi.

Yapilan açiklamada, “Ayrica devlet kurumlarindan herhangi bir izin almadan devlet korumasinda olan çocuklarla zorla gerçeklestirilen, kurgu dolu yayina dair çocuklarin bu yayinin yapildigi yere götürülmesinde basta Turhan Çömez ve dahli bulunan tüm ilgililer hakkinda ‘Kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ‘Çocugun kaçirilmasi ve alikonulmasi’, ‘Bakim ve gözetim altindaki kisinin riza disi kaçirilmasi’ ve ‘Özel hayatin gizliligini ihlal’ suçlarindan suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile