Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligindan Antalya'da 2 Kardesin Istismari Davasina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Faillerin mümkün olan en agir cezayi almasi için devam eden hukuki süreçte çocuklarimizin üstün yarari gözetilerek yakin takibimizi sürdürecegiz'.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Antalya Elmali'da iki kardesin istismarina iliskin davada bakanlik avukatlarinin saniklarin tahliyelerine karsi itirazda bulundugunu, faillerin mümkün olan en agir cezayi almasi için hukuki süreçte yakin takibin sürdürülecegini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, 6 Mayis 2020'de iki kardesin istismara ugradigi süphesi üzerine konunun kolluk güçlerine intikal ettirildigi ifade edilerek, ilk görüsmenin Çocuk Izlem Merkezi'nde yapilmasinin ardindan çocuklara psikososyal destek verilmeye baslandigi belirtildi.

Yargilama sürecinin baslamasiyla birlikte bakanligin davaya müdahil oldugu vurgulanan açiklamada, 16 Ekim 2020'deki ilk durusmada anne ve üvey babanin tutuklandigi kaydedildi.

Açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"5 Ocak 2021 tarihinde gerçeklestirilen üçüncü durusmada saniklarin tahliyesine karar verilmis, bakanligimiz avukatlari karara itiraz etmistir. 5 Mart 2021 tarihinde gerçeklestirilen durusmada bakanligimiz avukatlari saniklarin tutuklanmasi talebinde bulunmustur. 21 Mayis 2021 tarihindeki durusmada ise bakanligimiz avukatlari saniklarin tutuklanmasi talebini yinelemistir.

Bu travmatik süreçte çocuklarimizi ihtiyaç duyduklari sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz. Faillerin mümkün olan en agir cezayi almasi için devam eden hukuki süreçte çocuklarimizin üstün yarari gözetilerek bakanligimizca yakin takibimizi sürdürecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile