Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç, 'Koruyucu Aile Hizmeti Çocuklarimizin Gelecegi Için Çok Önemlidir'

Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç, 'Koruyucu Aile Hizmeti Çocuklarimizin Gelecegi Için Çok Önemlidir'

ELAZIG – Çocuklari koruyucu ailelerin yanina yerlestirerek onlara sicak bir aile ortami yasatmak istediklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç , “Bu çocuklarin bütün bakim ve gözetimi devlet kontrolündedir. Koruyucu aile hizmeti çocuklarimizin gelecegi için çok önemlidir” dedi.



Elazig Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan etkinlik düzenlendi.

Keban Ilçesine bagli Çakmaktepe mesire alaninda düzenlenen etkinlige koruyucu aileler, Okul Destek Projesi kapsamindaki çocuklar, aileleri ve müdürlük personeli katildi.

Etkinlik kapsaminda çocuklar, önce doga yürüyüsü ardindan da çevre temizligi yapti. Koruyucu aile hizmetinin çocuklarin gelecegi için çok önemli oldugunu aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç, vatandaslari koruyucu aile olmaya davet etti.



Çocuklari koruyucu ailelerin yanina yerlestirerek onlara sicak bir aile ortami yasatmak için çalismalar yaptiklarini aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Suat Kenç, “Bakanligimizin genel politikasi, özellikle devlet korumasi altinda olan ve kurumlarimizda kalan çocuklarimizin mutlaka bir aile sefkatine, ebeveyn sevgisine muhtaç oldugu düsüncesidir. Mutlak surette ailelerin çocuklarimiza sahip çikmasidir. Emine Erdogan hanimefendinin himayelerinde devam eden Gönül Elçileri Projesi kapsaminda ilimizde 26 koruyucu ailemiz yaninda 34 çocugumuz bulunmaktadir. Çocuklarimizi koruyucu ailelerin yanina yerlestirerek onlara sicak bir aile ortami yasatmak istiyoruz. Bu çocuklarin bütün bakim ve gözetimi devlet kontrolündedir. Ayrica devlet bu koruyucu ailelere de çocuklarin bakimini karsilamalari için ekonomik destek sunmaktadir. Koruyucu aile hizmeti çocuklarimizin gelecegi için çok önemlidir. Bakanligimiz Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan baslatilan Okul Destek ve Sosyal Uyum Projesi kapsaminda ilimizde 140 çocuk faydalanmaktadir. Bu sebeple vatandaslarimizi koruyucu aile olmaya davet ediyorum. Düzenlenen etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür ederiz " diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile