Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Açıklaması

'ASDEP genel manada her ailenin bir sosyal danışmanı olması anlamına geliyor, açılımı bu. Sağlık Bakanlığından alınmış bir model. Aile hekimliği model olarak alınmıştır. Aile hekimliğinde nasıl her ailenin bir hekimi varsa bizde de her ailenin sosyal danışmanı olacak. O ailenin sorunlarıyla ilgilenecek, ona rehberlik edecek, o aileye rehabilitasyonda ve psikoterapide bulunacak' 'Çok yakın bir zaman içerisinde, 3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını Bakanlığımızda istihdam etmek üzere alıyoruz' 'Bugün de ASDEP projemizi Erzurum'da başlattık. Ben de bugün bu projenin gönüllü bir çalışanı olarak bir aileyi ziyaret edeceğim, bakan kimliğimle değil doktor ve sosyal çalışan kimliğimle'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında, her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını belirterek, 'Çok yakın bir zaman içerisinde, 3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını bakanlığımızda istihdam etmek üzere alıyoruz' dedi.

Ramazanoğlu, ASDEP'in Erzurum ayağını başlatmak için geldiği kentte, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Ramazanoğlu, birkaç ilde başlattıkları ASDEP'in ile her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını söyledi. 'Bu Sağlık Bakanlığından alınmış bir model. Aile hekimliği model olarak alınmıştır. Aile hekimliğinde nasıl her ailenin bir hekimi varsa bizde de her ailenin sosyal danışmanı olacak. O ailenin sorunlarıyla ilgilenecek, ona rehberlik edecek, o aileye rehabilitasyonda ve psikoterapide bulunacak' diye konuştu.

Sosyal danışmanların, sorumluluklarındaki aileleri ziyaret ederek, sorunlarını kayıt sistemine geçirdiklerini anlatan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sonra da takibe alıyoruz. O sorunlar konusunda da rehberlik hizmeti verilecek. Sağlık sorunu, eğitim, ekonomik, sosyal problemler gibi. Öte tarafta bir aile eğer o sorunlarla baş edemeyecek hale gelmişse o zaman, rehabilite edici psikoterapi adımına geçmiş olacağız. Buradaki amacımız ailelerin içine girerek, kadın cinayetleri, çocuk ensestleri, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi, bağımlılık, alkol, sigara, uyuşturucu ve dijital bağımlılık gibi toplumsal sorunların çözümü. Eğer o evde bir engelli kardeşimiz varsa onunla ilgili sorunlar. Bütün bunlarla ilgili sorunların kaynağında çözümü, kaynağında tanımı ve orada çözümlenebilecek bir hale getirilmesi amacını güdüyoruz.'

- Bin 500 uzman istihdam edilecek

Ramazanoğlu, amaçlarının aileleri güçlendirmek ve ailelerin sorun çözebilme kabiliyeti ve yeteneklerini geliştirmek olduğunu dile getirdi.

Ailedeki kadın ve çocukları bu konuda eğitmek ve aile içi iletişimi sağlamak istediklerini belirten Ramazanoğlu, projenin 4 il ve 12 ilçede devam ettiğini söyledi.

Ramazanoğlu, 'Bir başka müjdeyi vermek istiyorum. Çok yakın bir zaman içerisinde, 3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını Bakanlığımızda istihdam etmek üzere alıyoruz. Bunun altyapısını hazırladık ve kadrolarını aldık, bu arkadaşlarımız saha elmanı olacaklar' dedi.

- '4 haftada 15 bin aileye ulaştık'

Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ile Silopi'de güvenlik güçleri çıktıktan sonra 100 kişiyle sahada çalışmaya başladıklarını bildiren Ramazanoğlu, 'Bugün de ASDEP projemizi Erzurum'da başlattık. Erzurum'a da hayırlı olsun. Ben de bugün bu projenin gönüllü bir çalışanı olarak bir aileyi ziyaret edeceğim, bakan kimliğimle değil doktor ve sosyal çalışan kimliğimle' diye konuştu.

Ramazanoğlu, yaklaşık 4 haftadır sahada 15 bin civarında aileye ulaştıklarını kaydetti.

Sürekli yeni aileleri de kayda geçirdiklerini aktaran Ramazanoğlu, bir yılın sonunda aile sosyal danışmanı tarafından kapısı çalınmamış ev kalmamasını hedeflediklerini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile