Şahin, Gaziantep Sanayi Odası'nın düzenlediği ''Gaziantep'in Yıldızları'' ödül töreninde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı uzun bir aradan sonra aralarında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Babacan'a sanayiciler ve hemşehrileri adına, ''hoş geldiniz'' diyen Şahin, ''Bugün en büyük gücümüz ekonomik istikrarsa, büyüyebilme kabiliyetiyse sayın Başbakanımızın, Başbakan Yardımcımızın baş mimarlığında bu işin vizyonunu, bu işin ufkunu, bu işin misyonunu yüreklenmiş ve 10 yıldan beri bu alanda büyük emek vermiş Başbakan Yardımcımızı şehrimizde görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum'' dedi.
Gaziantepli sanayici ve iadamlarına seslenen Şahin, şunları kaydetti:
''Siz Gaziantep'in yıldızları, Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını aldınız, 174 ülkede, dünyanın neresinde olursa olsun bayrağımızın azizliğini, büyüklüğünü, üretimin alınteriyle birleştirdiniz. Aziz milletimizin büyüklüğünü gittiğiniz her yerde iyi üretim yaparak, kaliteli üretim yaparak gösterdiniz. Bu kolay birşey değil. Üretimden gelen biri ancak bunu anlayabilir, alın terinden kazanan biri ancak bunu anlayabilir. İş hayatımın uzun bir bölümünü üretimin içinde geçirdiğim için üretmenin ne kadar zor olduğunu bilen bir kardeşinizim.''
Üretimden gelmenin önemine değinen Bakan Fatma Şahin, şöyle konuştu:
''Gaziantep hiçbir zaman hırsı değil, kanaati öncelik edinmiştir. Kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı öne almıştır. Ben değil 'biz' demiştir ve her zaman kazanınca kazandırmıştır. Hazreti Mevlana'nın 'bir eli gökte bir eli yerde' işaretinde, Hak'tan aldığını halka göndermiştir. Ve Hazreti Mevlana'nın pergeli gibi pergelinin bir ucu kalbiyle, alınteriyle Gaziantep'in göbeğine diğer ucuyla da dünyayı dolaşmıştır. Risk almıştır. Risk eşittir, rızk demiştir. Rızkını en zor şartlarda aramıştır. Bu atalarımızdan gelen önemli bir miras. Atalarımız nasıl kurtuluş mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaşta atalarımızın ruhuna, şanına ve şerefine uygun bir şekilde hareket etmiş ve rakamları değiştirebilmeyi başarmıştır.''
-''Ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için''
Ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için yapılan yasal düzenlemelere değinen Bakan Şahin, parlamentonun adeta ''yasa makinesi'' haline dönüştüğü dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Son 10 yıldan beri milletvekili arkadaşlarımız gece-gündüz hep beraber ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için hangi yasada nasıl engel varsa, damdan düşenlerle bir araya gelerek bunu düzeltmeye çalıştık. 2008'den önce aslında kimsenin de çok anlamadığı parayla ilgili bankacılıkla ilgili önemli bir yasayı çıkardık. Dedik ki 'sermaye yeterliliğini yüzde 8'den yüzde 12'ye çıkaracağız'. Bankacının, bankacılık yapıyorsa ortağının ve yöneticisinin de şahsi olarak mükellefliğini ön şart koyduk. Ondan sonra 2008'de ABD merkezli bir finans krizi çıktığında bizim o gün yaptığımız önemli yapısal dönüşümün ne olduğunu, parayı yönetmenin kabiliyetin, kapasitenin ve öngörünün ne olduğunu anladık.''
Bu örneğin Türkiye'nin nasıl yönetildiğinin, dünyanın nasıl takip edildiğini, nasıl risk alındığını ve doğru zamanda doğru tedbirlerin nasıl alındığını gösterdiğini vurgulayan Şahin, Bakanlık olarak da gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için çalıştıklarını anlattı.
Yola çıktıklarında en zengin yüzde 10 ile en fakir 10 arasındaki farkın 18 kat olduğunu aktaran Şahin, günümüzde bunun 12 kata düştüğünü belirterek, bunların hepsinin sosyal politikalar bakımından gelir dağılımındaki adaletsizliği nasıl iyi düzelttiklerinin en iyi örneği olduğunu vurguladı.
Muhabir: Veli Gürgah / Sevil Çelik
Yayıncı: İsmail Fidan
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Atalarımız nasıl kurtuluş mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaşta atalarımızın ruhuna, şanına ve şerefine uygun bir şekilde hareket etmiş ve rakamları değiştirebilmeyi başarmıştır'' dedi.