Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantep'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Başbakanımız'ın talimatı ve takibiyle, kurumları çok daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep temasları kapsamında Şahinbey Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek, burada kalan çocuklarla bir süre sohbet etti ve bayram harçlığı dağıttı.

Daha sonra Gaziantep Huzurevi'ne geçen Şahin, yaşlılarla bir süre ilgilenip beraberinde getirdiği hediyelerden dağıttı.

Burada bir konuşma yapan Şahin, bakanlık olarak içerisinde 14 bin evladı bulunan dünyanın en büyük ailesine sahip olduklarını, bu ailenin içerisinde ak sakallı, ak saçlı dede ve ninelerin bulunduğunu söyledi.

''Ben size yaşlılarımız demek istemiyorum, ağabeylerimiz demek istiyorum'' diyen Şahin, beyaz saçların altında, beyaz sakalın altında çok büyük emek, tecrübe ve bilgeliğin bulunduğunu belirtti.

-''Beklentileri karşılamaya çalışıyoruz''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, huzurevlerinde barınanların yaşam kalitesini yükseltmek ve beklentilerini karşılamak için çalıştıklarını dile getiren Bakan Şahin, yaşlıların daha huzurlu, mutlu bir ortamda yaşayabilmesi için bütün şartları sağlamaya çalıştıklarını anlatarak, ''Başbakan'ımızın talimatı ve takibiyle, kurumları çok daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Şahin, Gaziantep'e içerisinde yaşlıların barınacağı Türkiye'nin en büyük kampüsünü yapacaklarını da belirterek, şartları daha da iyileştirmenin görevleri arasında olduğunu kaydetti.

''Sizler bizim analarımız, babalarımızsınız. Analık babalık sadece nüfus kağıdıyla olmuyor. Bu emanetle alakalı bir şey'' ifadelerini kullanan Bakan Şahin, bu emanetin hakkını vermek ve gereğini yapmak için büyük bir gayret gösterdiklerini vurguladı.

Şahin, gezisini 13-18 Yaş Grubu Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek tamamladı.

Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile