Aile Yasam Merkezleri Ile Çocuklar Sanat Dolu Bir Yaz Tatili Geçiriyor

Aile Yasam Merkezleri Ile Çocuklar Sanat Dolu Bir Yaz Tatili Geçiriyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi Aile Yasam Merkezlerinde yaz tatili döneminde düzenlenen sanat atölyeleri, çocuklarin sanatin farkli alanlariyla tanismalarini ve yeteneklerini kesfetmelerini sagliyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, çocuklarin yaz tatillerini deneyimlerle dolu geçirmeleri için Aile Yasam Merkezlerinde atölye etkinlikleri düzenliyor. Amisos Aile Yasam Merkezi, Sadi Tekkesi Aile Yasam Merkezi ve Kadiköy Aile Yasam Merkezinde 9-18 yas arasindaki çocuklar ve gençler için çesitli sanat atölyeleri açildi. Ebru, seramik, taki tasarimi, sepet örgü gibi farkli sanat dallarinda düzenlenen atölyelerde, çocuklar hem yeni beceriler ögreniyor hem de kendilerini gelistirme firsati buluyorlar. Bu etkinliklerle çocuklarin sosyal ve kültürel gelisimlerine katkida bulunulmasi hedefleniyor.

Aile Yasam Merkezlerinde düzenlenen atölye etkinlikleri, çocuklarin tatillerini verimli bir sekilde geçirmelerini saglamanin yani sira ailelerin de katilimini tesvik ediyor. Bu sayede çocuklar hem eglenip hem de ögrenme firsati bulurken aileler de çocuklarinin gelisimini desteklemeye yönelik bir ortamda bir araya geliyorlar.

“Çocuklarimizi desteklemeye devam edecegiz”

Yaz atölyelerinin çocuklarin çok yönlü gelisimlerine katki sundugunu belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak çocuklarimizin özellikle yaz tatili sürecinde bos zamanlarini verimli geçirmelerini saglamak ve onlarin sanatla bulusmalarini tesvik etmek için Aile Yasam Merkezlerimizde çesitli sanat atölyeleri düzenliyoruz. Sanatin ve kültürel faaliyetlerin toplumumuz için tasidigi degeri çok iyi biliyoruz. Bu atölyeler sayesinde çocuklarimiz, sadece sanatin ögrenilmesiyle kalmayip ayni zamanda ruhsal ve zihinsel gelisimlerine de katkida bulunuyorlar. Farkli sanat dallarinda düzenledigimiz atölyeler çocuklarimizin el becerilerini gelistirmelerini saglamanin yani sira kendi kabiliyetlerini kesfetmelerine imkan taniyor. Sanatla bulusma deneyimi, çocuklarimizin kendilerini ifade etmelerini, duygusal zeka ve is birligi becerilerini gelistirmelerini destekliyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak çocuklarimizin sanata ve kültürel faaliyetlere erisimini artirarak, toplumumuzun kültürel zenginligine katkida bulunmayi sürdürüyoruz. Gelecegimizin ve bugünümüzün teminati olan çocuklarimizi destekleyerek onlarin potansiyellerini kesfetmelerine ve gelismelerine katki saglamaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile