Aileler İçişleri'nden Şikayetçi Hatay

Hatay'ın Hassa ilçesinde konuşlanan güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda yanlışlıkla 2 köylünün öldüğü, birinin yaralandığı olayla ilgili aileleri, İçişleri Bakanlığı ile Hassa Cumhuriyet Başsavcılığına davacı olduklarına dair dilekçe verdi.

  Hatay ' ın Hassa ilçesinde konuşlanan güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda yanlışlıkla 2 köylünün öldüğü , birinin yaralandığı olayla ilgili aileleri , İçişleri Bakanlığı ile Hassa Cumhuriyet Başsavcılığına davacı olduklarına dair dilekçe verdi .
Olayda ölen Mustafa Fil ' in ( 62 ) eşi Zöhre Fil ile Ali Dalmış ' ın ( 61 ) eşi Aysel Dalmış ve yaralanan Hacı Mehmet Sak ' ın ( 75 ) imzasının bulunduğu dilekçede , Dedemli köyü Şekerin Deresi mevkisinde İbrahim Yalçın ' ın da bulunduğu 4 kişinin otomobille gittikleri ve daha sonra da 400 metre kadar da kekik ve çiçek toplamak için yaya olarak yol aldıkları , hiç bir uyarıda bulunulmadan ateş açıldığı iddia edildi .
Dilekçede , Mustafa Fil ve Ali Dalmış ' ın birçok mermi isabet ederek öldüğü , Hacı Mehmet Sak ' ın iki yerinden yaralandığı , İbrahim Yalçın ' ın da dere yatağına saklanarak kurtulduğu kaydedildi .
Ateş edilmeden önce ' dur ' ihtarında bulunulmadığı , 15-20 metre mesafeden ateş açıldığı , havanın sisli ve puslu olmadığı ileri sürülen dilekçede , şunlara yer verildi :
' Ölenlerin yanında bir boş çuval ile 2 adet boş poşet bulundu . Bu da 4 kişinin amacının kekik ve çiçek toplamak olduğunu gösteriyor . Şahısların yaşı , kisvesi ve boyu itibarıyla herhangi terörist görüntüsü sergilemedikleri , başlarında poşu bulunmadığı , ayakkabılarının ve kıyafetlerinin normal vatandaşlar gibi olduğu , havanın açık ve meteorolojik görüntü engeli bulunmadığı , maktullere ve yöre halkına operasyon olacağına , pusu atılacağına , sözlü , yazılı bir duyurunun bulunmadığı , ateş etmeden önce dur ihtarı yapılmadığı belirlenmiştir . '
Dilekçede , olayın ardından cesetlerin Hassa Hastanesi morguna uygun şekilde taşınmadığı , Adana Adli Tıp Kurumuna da ticari minibüsle götürüldüğü , daha sonra itirazlar neticesinde Hassa ' ya sevkinin ambulansla yapıldığı belirtilerek , şunlar kaydedildi :
' Cenazeler , devlet erkanından ve yüksek katılımlı törenle defnedildi . Olay medyada büyük yankı buldu .
Halkımız ve maktul yakınları devlet yanlısıdır . Terör ve destekçilerini sevindirmemek adına ateş düşen yüreklerimize taş bastık . Devletimize dargın , askerlerimize kırgın değiliz . Ancak hukuk terazisinin uygun işlemesini istiyoruz .
Bu olaya sebebiyet verenlerden davacıyız . Olayla ilgili devletimizin elinde bulunan , tüm bilgi , belge ve raporları ailelere teslim edilmesini ve ailelerin gelişen durumdan bilgilendirilmelerini arz ederken , devlet büyüklerinin acı paylaşımı ile ilgili girişim ve katkılarına teşekkür ederiz . '
01 . 07 . 2010 19 : 31 : 57
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile