Ailelerin Direnisi Bin 218 Gündür Kararlilikla Devam Ediyor

Ailelerin Direnisi Bin 218 Gündür Kararlilikla Devam Ediyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca daga kaçirildigini iddia eden Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti bin 218 gündür sürüyor.

3 Eylül 2019 yilinda farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP Diyarbakir Il Binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat direnisi bin 218’inci gününde devam ediyor. Aileler, evlatlarini almadan bir yere gitmeyeceklerini ifade ediyor. Hakkari’nin Semdinli ilçesinden gelip evlat nöbetine devam eden anne Necibe Çiftçi, oglu Rojhat Çiftçi’nin 6 yil önce terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini ve büyük oglu 4 çocuk babasi Sami Çiftçi’nin de örgüte destek vermedigi gerekçesiyle kaçirilarak öldürüldügünü ileri sürdü.

Oglunu HDP’den istedigini ifade eden Çiftçi, "Kardesinin pesinden dolastigi için oglumu infaz ettiler. Bin 218 gündür burada, HDP Il binasi önünde mücadeleye devam ediyoruz ve devam edecegiz. Evlatlarimiz onlardan istiyoruz baska da bir sey istemiyoruz. 9 ay karnimda tasidigim evladimi bana versinler, yeter artik. 2023’e girdik; evladim hala dagda tasta mahkum, digeri mezarda, ben ise binalarinin önünde mahkumum. Evladimi versinler, buradan çekip gideyim. Rojhat, anneni görüyor ve duyuyorsan geri dön. 39 evlat, annesinin kucagina gitti. Ceza yok, korkma gel" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile