Ailelerin Eylemleri Devam Ediyor

Ailelerin Eylemleri Devam Ediyor

PKK ve HDP’den çocugunu isteyen acili anne Ayten Koçhan, “Onlar (DEM Parti) kazansa da yine devletimiz basimizdadir, bayragimiz basimizdadir. Van’daki olayda Allah askerimize, polislerimize güç ve kuvvet versin” dedi.

Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan aileler, DEM Parti il binasi önündeki oturma eylemini sürdürüyor. Aileler, çocuklarinin en kisa sürede güvenli bir sekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasini istedi. Çocuklarina kavusmak ümidiyle her hafta çarsamba günü DEM Parti il binasi önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" pankartlari açti. Anne ve babalar, yillardir hasretle bekledikleri çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulundu.

Anne Ayten Koçhan, bu bayrami da evlat hasreti ile geçireceklerini ifade ederek, yillardir oglundan haber alamadigini ve yolunu gözledigini söyledi.

Ayten Koçhan, 8 yildir çocugundan haber alamadigini söyleyerek, "Ersin oglum beni duyuyorsun dön. Gel teslim ol, yolunuz yol degil. Allah polislerimize, askerlerimize, hepsine güç kuvvet versin. Onlar (DEM Parti) kazansa da yine devletimiz basimizdadir, bayragimiz basimizdadir. Van’daki olayda Allah askerimize, polislerimize güç ve kuvvet versin. Biz onlardan hiç korkmuyoruz. Korkmayacagiz da. Onlar demesinler biz kazandik. Devlet biziz. Allah onlara firsat vermesin. Allah devletimizin eksikligini vermesin. Bayram gelir oglum. Bir yanimiz buruk. Biz sizi istiyoruz yavrum. Yeter analar babalar agladi. Bayram geliyor ama bize bayram degil oglum. Kara bayram bize" dedi.

Alaattin Koçhan da 2016 yilinda oglunu kaçirdiklarini ifade ederek, "DEM Parti Van’da partiyi kazanir kazanmaz ortaligi karistirdi. Oglum bunlar her seye fesat. Memleket için de hayirli degil. Eger anani babani seviyorsan dön yavrum. Oglum onlara hizmet etmenin bir anlami yok. Türk devleti hiç kimseye müsaade etmeyecek istedigini yapmaya. Yine bayragimizin altinda toplanacagiz. Oglum eger duyuyorsan bizi dön, bayram geliyor. Boynumuz bükük, bir tarafimiz bos. Neredeysen çik gel" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile