Ailelerin HDP Ve PKK'ya Karsi Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Ailelerin HDP Ve PKK'ya Karsi Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Diyarbakir’da çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca daga kaçirildigini ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlilikla devam ediyor.

3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin HDP il binasi önündeki evlat nöbeti bin 315 gündür araliksiz sürüyor.

Hakkari’nin Semdinli ilçesinden gelip evlat nöbetine devam eden anne Necibe Çiftçi, oglu Rojhat Çiftçi’nin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini ve büyük oglu 4 çocuk babasi Sami Çiftçi’nin de örgüte destek vermedigi gerekçesiyle öldürüldügünü ileri sürerek oturma eyleminde oldugunu söyledi.



Dört yildir çadirda, HDP’nin kapisinda mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Çiftçi, “Ölüme kadar bu mücadelemize devam edecegiz. Bir oglum mezarda, bir oglum dagdadir, magaralarda mahkumdur. Ölmüs mü, kalmis mi onu da bilmiyoruz. Diger oglumda mezardadir. Beni kendi kapilarinda perisan ettiler” dedi.

Kars’tan Diyarbakir’a gelip evlat nöbetine devam eden Rahime Tasçi, oglu Faruk Tasçi’nin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini iddia ederek dört yildir HDP’nin kapisinda eylem yaptigini söyledi.



Anne ve babalar ile birlikte 7 yil önce de Diyarbakir’da Dag Kapi meydaninda eylem yaptigini hatirlatarak, “Faruk, eger beni görüyor ve duyuyorsan 10 senedir pesindeyim. Senin pesini birakmayacagim. Ölüme kadar pesindeyim” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile