Ailesi Tarafından Terkedilen Engelli, Evsiz Kaldı

MANİSA - Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5 yaşındayken geçirdiği menenjit nedeniyle yürüme yetisini yitiren, ardından annesi ve kardeşini kaybeden 44 yaşındaki Ömer Esnek, babası tarafından da terk edilince sokakta kaldı.

Ömer Esnek, zorluklarla sürdürdüğü yaşamını AA muhabirine anlattı. Dört çocuklu Esnek ailesinin üçüncü çocuğu olan Ömer Esnek, 5 yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle yürüme yetisini kaybettiğini, yaşamını akülü arabada engelli maaşıyla sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Annesini 20 yıl önce kanser nedeniyle kaybettiğini anlatan Esnek, geçen yıla kadar babası ve üvey annesi ile aynı evde yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Babam, oturduğumuz evi satıp üvey annemle beraber başka bir ilçeye yerleşti. Bense burada yalnız kaldım. Evimizi satın alan kişi benim durumumu görünce bir süre bu evde kira vermeden kalabileceğimi söyledi.

Bir yıldır burada kalıyorum. Ancak ev sahibi burayı yıkıp yeni bir bina yapacağı için kısa süre içinde evden çıkmamı istedi. Ben de bunun üzerine kiralık ev aramaya başladım. Bir aydan bu yana ev arıyorum. Fakat engelli ve yalnız olduğum için kimse evini vermek istemiyor."

En büyük destekçisi kardeşi Mustafa Esnek'i de 3 hafta önce geçirdiği trafik kazasında kaybettiğini dile getiren Esnek, ilçede yaşayan ablası ve ağabeyine yük olmak istemediği için onların yanında kalmayı düşünmediğini kaydetti.

Bir hafta içinde ev bulamazsa sokakta kalacağına işaret eden Esnek, kalıcı bir çözüm bulunması için belediye ve kaymakamlıktan prefabrik ev yapılması talebinde bulunduğunu ancak olumlu cevap alamadığını, yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile