Ailesinin ölümünü çaresizlikle izledi

Ailece pikniğe gittiler. 12 yaşındaki Ali, ailesinin içinde olduğu araçtan inip orta refüjde beklemeye başladı. Arkadan hızla gelen minibüs, otomobile çarptı. Anne, baba ve kız kardeşi Ali'nin bakışları arasında can verdi

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Ayten-Şenol Kitapci çifti ile 5 yaşındaki kızları Betül, gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazanın, anne-baba ve kız kardeşinin cenazesini hüzünlü gözlerle izleyen 12 yaşındaki Ali Kitapci’nin gözleri önünde meydana geldiği öğrenildi.
Akçaabat’a bağlı Salacık beldesindeki kaza önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi. Trabzon’da dolmuş şoförlüğü yapan Şenol Kitapci (35), eşi Ayten Kitapci (31), çocukları Betül Kitapci (5) ve Ali Kitapci’yle (12) denize girmek üzere beldedeki plajlardan birine geldi. Ali Kitapci, babasının emniyet şeridine park ettiği otomobilden inerek orta refüje geçti ve beklemeye başladı. Bu sırada Giresun’dan Trabzon yönüne giden Erdinç Çınar yönetimindeki minibüs, hızla Kitapci ailesinin üç ferdinin içinde bulunduğu arabaya çarptı. Yolun kenarındaki istinat duvarı ile minibüsün arasına sıkışan otomobil hurda yığınına dönerken, minibüs de çarpmanın etkisiyle yan yatarak sürüklendi.
Orta refüjde ailesini bekleyen Ali Kitapci’nin gözleri önünde gerçekleşen korkunç kazada, baba Şenol Kitapci ve kızı Betül olay yerinde öldü. Ağır yaralanan anne Ayten Kitapci da hastanede yaşamını yitirdi. Kazada 10 kişi de yaralandı. Minibüste bulunan 9 yolcudan 5’inin de yaralandığı kazanın ardından başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Tedavi altında bulunan minibüs sürücüsü Erdinç Çınar’ın tedavisinin ardından gözaltına alınacağı belirtildi.

Eliyle tabutları gösterdi
Ailenin üç ferdi için Akçaabat’ın Derecik beldesine bağlı Cevizli köyünde cenaze töreni düzenlendi. Şenol Kitapci’nin babası Hüseyin Kitapci, oğlu, gelini ve torununun tabutları başında gözyaşı döktü. Ailesi gözlerinin önünde yok olan Ali Kitapci cenaze törenini babaannesi Hayriye Kitapci’nin kucağında izledi ve sık sık eliyle tabutları gösterdi. Cenazeler aynı köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile