Aizanoi Antik Kenti'nin Gelecek Nesillere Saglikli Sekilde Aktarilmasi Hedefleniyor

Kütahya Valisi Ali Çelik, gerçeklestirilecek projelerle Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nin gelecek nesillere saglikli sekilde aktarilacagini söyledi.

Çelik, Zeus Tapinagi alaninda "Antik dünyanin ilkler kenti Aizanoi yeniden doguyor" adli projenin tanitim etkinliginde yaptigi konusmada, UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'ne 2012 yilinda dahil edilen antik kentin Türkiye'nin önemli kültürel degerleri arasinda oldugunu belirtti.

Antik kentin insanligin kültürel mirasi olarak tanimlanabilecegini vurgulayan Çelik, "Bulundugumuz alanin en temel dinamigi antik kent tanimlamasinin ötesinde, bir kültürel mirasa dönüsmüs birikimleri de kendi üzerinde barindiriyor olmasidir. Aizanoi, insanligin kültürel mirasi seklinde tanimlanabilir bir yasam alani." dedi.

Çelik, antik kentte Roma, Bizans, Çavdar Tatarlari, Selçuklu, Osmanli ve cumhuriyet döneminin izlerinin tamamini bir arada görme sansinin bulundugunu aktardi.

Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz da ajansin destegiyle hayata geçilecek projeyi tanitti.

Etkinlik kapsaminda Zeus Tapinagi, 15 bin kisi kapasiteli amfi tiyatro, tiyatroya bitisik nizamda yapilmis 13 bin 500 kisilik stadyum, ticaret borsasi yapisi ve sütunlu cadde gezildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile