Ak Kadınlar Özgecan Cinayetini Kınadı

Ak Kadınlar Özgecan Cinayetini Kınadı

Tarsus’ta vahşice öldürülen Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümü ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Kadın Kolları, tüm kadınların insanlık dışı cinayetleri dur diyebilmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunduğunu açıkladılar.


İl Binası önünde İl Başkanı İhsan Küreci’nin hazır bulunduğu açıklamada, Kadın Kolları İl Başkanı Armağan Erol, “İçel’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi içimize bir ateş gibi düştü ve yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Özgecan’ımız canımızdan kopan bir parça oldu. Ne yazık ki söylenildiği gibi ateş sadece düştüğü yeri yakıp geçmiyor. Özgecan’ ımızla ilgili tek tesellimiz faillerinin emniyet mensupları tarafından hemen bulunup adalete teslim edilmeleridir. Bu acıların yaşanmaması hepimizin başını öne eğdiren insanlık dışı cinayetlere dur diyebilmek için birlik olma vaktidir. Ak Parti şimdiye kadar kadın haklarını koruyan ve bu konuda kanunlar yapan tek siyasi partidir. Şiddetin her türlüsüne karşı karşıyız” dedi.

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci ise, “Özgecan kardeşimizin acısını tüm kalbimizde hem şahsım hem teşkilatım adına paylaşıyoruz. Özgecan sadece Özgecan olduğu için değil, bir kadın olduğu için içimizi acıtıyor. Ak Parti hükümeti olarak 13 yıldır kadınımıza, annemize, teyzelerime en büyük desteği verdik. Sadece tencere tava çalarak, pankart açarak değil, kadın sığınma evleri açarak, gerektiğinde maaş bağlayarak destek olduk” dedi.

“İnsanlıktan çıkmış üç beş kişinin işlediği bir cinayetten dolayı Sınırsızlık Meydanı’na çıkıp “Ak Parti istifa” diyerek slogan atmak hiçbir vicdana sığmaz” diyen Küreci, “Tüm ilçe teşkilatlarımızdaki arkadaşlarıma sesleniyorum. Herhangi bir kadına şiddet durumunda bize bildirin. Kadına kalkan eli biz havada yakalar, gerekirse de kırarız ”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile