AK Part'li vekillerin pişti olmasını eleştirdi

AK Part'li vekillerin pişti olmasını eleştirdi

Gürsel Tekin'den koltuğu devralan Berhan Şimşek, AKP'li vekillerin pişti olmasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bundan sonra yanımda olmanı istiyorum" diyerek Ankara'ya çağırdığı CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, görevini eski milletvekili ve MYK üyesi Berhan Şimşek'e devretti.

Gürsel Tekin, bundan sonra CHP'nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğini ve İstanbul'dan elini çekmeyeceğini söyledi. Görevi devralan Berhan Şimşek ise ilk iş olarak AK Parti'ye yüklendi. CHP'de bireysel değil kurumsal siyaset yapıldığını belirten Şimşek, "AKP'li başbakan, bakanlar, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, yöneticiler, parti kurulduğunda kurucu olanlar aynı evlerde oturuyorlar mı? Aynı arabaya biniyorlar mı? Özel hayatları nerede? Sadece iki pişti de olmuyorlar üçü. Görmemişin bir oğlu olmuş üç hanım böyle matruşka gibi yan yana. Aman Allah'ım. Bu anlayıştan Türkiye'yi kurtaracağız" dedi.

HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM

Gürsel Tekin ile Berhan Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile partililerin hınca hınç doldurduğu salona birlikte girdiler. İlk sözü alan Gürsel Tekin, son iki buçuk yıldır İstanbul'da il başkanlığı yaptığını, kendisiyle çalışan ve emek veren herkese teşekkür etti. Bu süreçte zaman zaman eksikleri ve hatalarının olduğunu belirten Tekin, "Öncelikle yuvadan yetişen bir kardeşiniz olarak eğer hatalarım olmuşsa inanıyorum ki siz de beni affedeceksiniz. Bilerek hiçbir arkadaşımı kırmadım. CHP'de siyaset yapmak büyük bir onur ve şereftir. Bugün bu görevi, sevgili dostum Berhan Şimşek'e devrediyorum. Devrederken sadece makamımı devrediyorum. Her zaman İstanbul'un yanında olacağım" dedi.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞE DESTEK

Siyasete 1978'de CHP Fatih Gençlik Kolları'nda başladığını belirten Berhan Şimşek, Gürsel Tekin'in yükselttiği çıtayı daha da yukarılara taşıyacaklarını söyledi. İstanbul örgütü olarak 100 metrenin en hızlı koşucuları olacaklarını belirten Şimşek, "En önemlisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Mayıs itibariyle başlatmış olduğu kurultaydan sonraki büyük yürüyüşüne destek olacağız" dedi.

Berhan Şimşek, 8 yıllık AKP iktidarının yorgun olduğunu belirterek, "Sayın genel başkanımın da dediği gibi kan, talan, yalan ve rant üzerine kurulu 8 yıldır haramilerin saltanatını İstanbul'dan büyük parçasını yıkacağız. Halk bizden bunu bekliyor. Halkın gerçeğine dayalı, halkın düzenini kuracağız. Artık CHP için siyaset Ankara merkezli değil Türkiye merkezli olacaktır. Reçeteyi Ankara'dan değil hastanın ayağına giderek vereceğiz" dedi.

HİZMETKÂR OLMAK İSTİYORUZ

Berhan Şimşek CHP olarak halkın hizmetkarı ve ayağının türabı olmak istediklerini belirterek, "Son günlerde basında yer alan bir eksen kayması var. Bu eksen kaymasını dış politika olarak değerlendirebiliriz ama asıl Türkiye'deki ekonomik dağılımda bir eksen kayması var" dedi. Ayrıştıran değil barıştıran bir İstanbul ve Türkiye yaratmak istediklerini anlatan Şimşek, "Bizi lütfen eleştirin. Ama bizi idam sehpasına çıkarırken bana ipimin rengini lütfen sorun. Eleştiri en büyük öğretidir. Ben öğrenciyim. Öğrenci olamayan öğretmen olamaz. Başta Gürsel Tekin olmak üzere hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun. Yapılacak çok işimiz var. Hayırlı uğurlu olsun. Hep beraber başaracağız. Ayrı gayri yok. Yan yana başaracağız" dedi.

Konuşmaların ardından Gürsel Tekin öperek görevi Berhan Şimşek'e devretti. Berhan Şimşek devir teslim sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEĞERLERLE DEVRİMLE KAVGA ETTİRİLİYOR

Berhan Şimşek 1950 yılından beri Türkiye'de değerler ve devrimlerin kavga ettirildiğini belirterek şunları söyledi:

"İnanç değerlerimiz ve cumhuriyetin devrimleri. Biz her şeyden önce şunun yanındayız. Değerler, devrimler cumhuriyet temelli demokrasi barışacak. Cumhuriyetten bu güne kadar bir caminin hilali düşmemiştir. Ama camiler üzerinden şöhret olanlar, `minareler süngü kubbeler miğfer, camiler kışla müminler asker' diyerek o istismarı yapanlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olarak 53 tane cami yerle yeksan olmuştur. Bizim istismarımız yok. Çarşaf giyinen de başını örten de bu ülkenin gerçeği ve bizim değerimizdir. Partinin ilkeleri içinde gelen herkese kapımız açıktır."

SOKAKTAN GELİYORUM

Berhan Şimşek varoştan, sokaktan geldiğini anlatarak, "Birileri bana 'çok elitist' demiş. Doğrudur ben köylü olmaktan onur duyarım ama köylü kalmaktan nefret ederim. Sokaktan geliyorum. Fatih Çarşamba pazarında çay satarak geliyorum ben. Sandviç, çorap satarak geliyorum. Burada amacımız fakirlik edebiyatı yapmak değil. Fakirlikte eşitlik değil, zenginlik ve ferahta eşitlik amaçlıyoruz. Cumhuriyet Danışma Ofisleri oluşturacağız. Ben siyaset konuşmaktan, halk siyaset dinlemekten yorulduk. Biz artık proje anlatan parti olmak istiyoruz" dedi.

TÜRKÇESİ RÜKÜŞLÜKTÜR

Bir gazetecinin, "İsim vermeden Nimet Çubukçu'yu eleştirdiniz. Neyini beğenmediniz. Elbisenin rengi, modeli ya da üçünün aynı anda giymesi mi?" sorusu üzerine Berhan Şimşek şunları söyledi:

"Buna rüküşlük, deriz. Bunun Türkçesi rüküşlüktür. Bu ülkede fukaralar aş, ekmek bulamazken. Üç tane birbirine pişti rüküşlüğün ötesinde bir şey değildir. Milli Eğitim Bakanı mı yoksa Başbakan'ın bakanı mı? Milli Eğitim Bakanı değil, başbakanın bakanı. Hanımefendilerin bakanı."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da pahalı bir gömlek giydiği hatırlatılması üzerine Berhan Şimşek, "Sayın Kılıçdaroğlu bunu kendisine yakışır bir şekilde açıkladı. O naifliğini, samimiyetini, halkın içindeki derinliğini biliyorsunuz. Gitmiş, başkası almamış. ABD'den İngiltere'den 40-50 bin liralık kıyafet almamış. Arkadaşıyla kurultaya hazırlanırken, gitmiş beğenmiş, kaç para demiş ödemiş. Alın teriyle ödemiş" dedi.

BEN TANINAN DEĞİL BİLİNEN BİRİYİM

Şimşek bir başka soru üzerine de kendisinin tanınan değil bilinen biri olduğunu belirterek, "10 yıldır sinema yapmıyor, 24 siyaset yapıyorum. Dizilerde iyi para var, biz de fena değiliz çıkar oynardık. Çok şükür bu ülke bana aşı, ekmeği, şöhreti verdi. Bu ülke beni geçmişimle biliyor. Ama bu ülkede kalpazanlıkla, çocuklarına gemicik alarak, çocuklarını armatör yaparak, çocuklarına helal gıdalardan mısır satarak tanınanlar var. Sonra da siyaset yapanlar var. A4 kağıdı üzerinde lekesizim. Kalem ucu kadar lekem yok" diye konuştu.

KUCAĞA SORU SORUYORSUN

"İstanbul'da çalışmayan ilçe başkanları var, ilçe başkanları değişecek mi?" yönündeki bir soru üzerine de Şimşek, "Kucağa soru soruyorsunuz. Ben de bunu göğüs stobuyla yumuşatmam lazım. Çalışmayan hiçbir arkadaşın benim anlayışımda yeri yok" dedi.

Soruların ardından Berhan Şimşek ve Gürsel Tekin gazetecilere birlikte poz verirken esprili diyaloglar yaşandı. Gürsel Tekin'in, "Kim daha yakışıklı ona göre çekin" sözleri üzerine, bir basın mensubu da "Çok benziyorsunuz" yanıtını verdi. Tekin de "Akrabalığımız var belki ne biliyorsunuz?" derken Şimşek ise, "Biz 11 kardeşiz, Gürsel de 12 numaralı kardeşim" dedi. Bir gazetecinin, "Ama 12 numara yedek oluyor" sözlerine Şimşek, "En sonuncuya Anadolu'da tekne gumulu derler. En kıymetlisi o olur" dedi.

MATRUŞKA NEDİR ?


Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar, onu açtığınızda yine başka bir bebek çıkar. Tek anne figürünün içerisinde iç içe yerleştirilmiş beş veya yedi bebekten oluşur.

Matruşka bebeklerin 1890 yılında Moskova yakınlarında bulunan Abrentsevo Malikanesi'ne ait Çocuk Eğitim Atölyesinde doğduğu iddia edilmektedir. Birçok meşhur ve yetenekli Rus sanatçı, yerel oymacılar ile birlikte Abrentsevo Malikânesi’nin sahibi Mamontov’un atölyesinde çalışmaya başlarlar. İsmini çok beğenilen bir bayan olan Matrioska'dan aldığı söylenir.

Matruşka hem oymacılık hem de resim açısından Rusya’nın imajı ve ruhudur.

Matruşkalar genelde geleneksel Rus kıyafeti olan sarafan giymiş bebekler şeklinde boyanır. Ancak bazen Sovyetler Birliği liderleri olarak çizilmiş olanları da vardır.

Vatan


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile