Ak Parti 12 Eylül Mağduru Değil, Ürünü Olan Bir Partidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç referandumda oylanacak Anayasa paketinin bir AK Parti aldatmacası olduğunu söyledi.

Partisinin Turkuaz restoranda düzenlediği toplantıda, beraberinde Tokat Milletvekili Orhan Diren, Parti Meclisi Üyesi Deniz Pınar Atılgan, Gaziantep Milletvekilleri Yaşar Ağyüz, Akif Ekici ile birlikte Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile bir araya gelen Haluk Koç, referandum da neden "Hayır" diyeceklerini anlatarak çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin bir aldatmacası olduğunu savunan Haluk Koç, AK Parti 'nin12 Eylül'ün mağduru değil ürünü olduğunu ileri sürdü.
Referandumda oylanacak anayasa paketinin uzlaşma çerçevesinde meclise getirilmediğini iddia eden Koç, "Hükümet Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin fazla olduğunu söylüyordu. Bütün AK Parti sözcüleri böyle konuşuyordu. Bu pakette Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini azaltacak maddeler var mı? Tam tersi arttıran yetkiler var. Cumhurbaşkanı neredeyse Anayasa Mahkemesini atayacak. Neredeyse HSYK'yı atayacak" dedi.
Referandumda niçin hayır diyeceklerini sıralayan Koç, "Demek ki neye karşı çıkıyoruz; Anayasa AK Parti imalatı olamaz. Bütün toplum kesimlerinin, bütün partilerin, toplumun bütün kesiminin uzlaşmasıyla yapılmalıdır. Maddelerin içeriğine girdiğimizde, çelişkili ve yanlış bulduğumuz maddeler var, özellikle iki maddeye karşı çıkıyoruz. Oylama şekli yanlış bunun için de karşı çıkıyoruz. 27 maddenin tamamını getirip evet ya da hayır istemek yanlıştır. Bu hukuki değildir. Bunu da belirtmek isterim" diye
konuştu.
Anayasa oylamasının önemin ne olduğunu da anlatan Koç, "Bunun siyasi yorumu nedir. Bundan evet de çıkabilir hayır da. Yorum ne olabilir. Eğer Türkiye, vaktiyle kendisine olağanüstü bir şekilde dayatılan 12 Eylül Anayasa'sına evet demişti. Büyük bir oranla evet demişti. Şimdi de yeni bir Sivil anayasa dayatmasına eğer evet derse, Türkiye AK Parti'nin kayığında, çok farklı bir yere sürüklenmeye devam eder. 12 Eylül'de her yurtsever'in görevi vardır. 12 Eylül'de bu kapıyı, yeni 12 Eylül'ler oluşturmamak
için kapatmak zorundayız. AK Parti'ye tekrar cesaret ehliyeti siyasette bir cesaret gücü vermemek zorundayız" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile