Ak Parti Adana Milletvekili Gürkan Açıklaması

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, "Özellikle çocuklarımıza karşı işlenen suçlar toplumumuzun vicdanını yaralamakta. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu, bu suçları işleyenler için idam cezası verilmesi gerektiğini savunmaktadır. İki çocuk sahibi bir anne olarak benim de şahsi fikrim, insanlıktan nasibini almamış, cani ruhlu bu insanlar için idam cezasının uygulanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Gürkan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen ve diğer bazı suçların cezalarının arttırılacağına ilişkin açıklamalarına yönelik yazılı açıklama yaptı.
Getirilecek yeni cezaların toplumsal huzur ve güvenliğin tesisine katkı koyacağını, mevcut cezaların bazı suçlar için yetersiz olduğu algısını büyük ölçüde değiştireceğini belirten Gürkan, şunları kaydetti:
"Son zamanlarda, başta çocuklar olmak üzere kadınlara ve vatandaşlara yönelik cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlara ilişkin kamuoyunda infiale varan tepkiler oldu. Bu tarz suç işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği, toplumun her kesimi tarafından dile getirildi.

Özellikle çocuklarımıza karşı işlenen suçlar toplumumuzun vicdanını yaralamakta. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu, bu suçları işleyenler için idam cezası verilmesi gerektiğini savunmaktadır. İki çocuk sahibi bir anne olarak benim de şahsi fikrim, insanlıktan nasibini almamış, cani ruhlu bu insanlar için idam cezasının uygulanmasıdır. İdam cezası ülkemizde uygulanmadığı için idam cezası yerine bu canavarlar için en ağır cezalar uygulanmalıdır. Grup toplantımızda Başbakanımızın açıkladığı yeni düzenlemeler, kavrulan yüreklere su serpecek, kanayan yaraları saracaktır. Sayın Başbakanımızın her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın talep ve beklentileri doğrultusundaki hassasiyetleri ile titiz çalışmalar neticesinde, ceza sistemimizde önemli değişikliklere gidilme kararı alınmıştır."
Yeni kanun tasarısıyla aile yaşamını tehdit eden, toplumsal değerleri ayaklar altına alan ve sosyal dokuyu zedeleyen bazı suçlara karşı cezaların büyük oranda arttırılacağını bildiren Gürkan, "Örneğin çocuklara karşı suç işleyenler, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında 30 yıl cezaevinde kalmakta iken, bu ceza 39 yıla çıkarılmaktadır. Yine çocuklara yönelik suç işleyenlerin müebbet hapis cezası da 24 yıl infazdan, 33 yıla çıkarılmaktadır. Bunun yanında failler, cezalarını tamamlasalar bile bazı kısıtlamalara tabi olacaklardır" ifadelerini kullandı.
Gürkan, kanun tasarısında uyuşturucuyla mücadele ve hırsızlık ile kapkaç gibi suçların da önüne geçmek ve bunlarla daha etkin mücadele edebilmek amacıyla bu suçlara verilecek cezaların da önemli ölçüde arttırıldığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile