AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Danışma Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı tarafından Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.

Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, milli iradenin vereceği karara saygı duyduklarını ve tıkanan sistemin anayasa değişikliği ile çözüme kavuşacağını belirtti.

Anayasa değişikliği oylamasının TBMM'nin ardından milletinde önüne geleceğini hatırlatan Yurdunuseven, şöyle konuştu:

'TBMM ocak ayı başından itibaren anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara başladı. 18 madde 340’ın üzerindeki oylarla ayrı ayrı kabul edildi. Baştan beri aynı şeyleri söylüyoruz. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu sistemde bir tıkanma söz konusu idi. CHP'nin bütün engellemelerine rağmen, bir milletvekilinden beklenmeyecek tavırlarına rağmen 18 madde ilk turda kabul edildi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi milli i̇rade baş üstündedir ve saygı duyacağımızı defalarca belirttik. Milli irade ne derse o olacaktır.'

İstiklal, istikbal ve istikrar için 'evet' dediklerini kaydeden Yurdunuseven, yapılacak değişiklikle artık cumhurbaşkanlığı sistemi dedikleri sistem içinde, halk tarafından seçilmiş ve milletin karar vereceği şekilde cumhurbaşkanı seçileceğini anlattı.

Yurdunuseven, 'Akabinde aynı gün yapılacak bir seçimle parlamento da seçilecek ve bundan sonra da halkımız karar verecek. Özellikle de bunu vurgulamak istiyorum. Yüzde 50+1 oy alan cumhurbaşkanı olacak ve parlamento şekillenecek.' dedi.

Yurdunuseven, konuşmasının sonunda, teşkilat olarak referanduma hazır olduklarını söyledi.

Toplantıda AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal'da hazır bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile