Eski TBMM Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, 'Bugün inşallah anayasa değişikliğini, sistem değişikliğini içeren teklif, bir eksiklik, aksilik olmazsa TBMM'ye verilmiş olacak, dolayısıyla biz kişiye ve AK Parti'ye bağlı istikrarı, kurumsal hale getirmeye çalışıyoruz.' dedi.
Necip Fazıl Konferans Salonu'nda, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bölge milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Ahmet Gündoğdu, Emrullah İşler, Ertan Aydın'ın ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı da katıldı.
Burada bir konuşma yapan Cemil Çiçek, 'Bir ülkedeki demokrasi binası, siyasi partiler üzerine inşa edilecektir. Dolayısıyla siyasi partiler demokrasi binasının ana kolonları, sütunlarıdır. Bu sütunlar, kolonlar ne kadar dayanıklı ne kadar sağlam ne kadar uygun olursa demokrasi de o nispette güçlü, kuvvetli olur.' ifadesini kullandı.
Çiçek, AK Parti'nin hak ve özgürlüklere önem verdiğini, bunun için de 2002'den bu tarafa Türkiye'de çok önemli değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirildiğini anlatarak, 'Hak ve özgürlükler denildiğinde de düşünce ve ifade özgürlüğüyle örgütlenme özgürlüğü en başta gelir. Siyasi partiler düşünce ve ifade özgürlüğüyle örgütlenme özgürlüğünün kolektif kullanımıdır. O halde partiler ne kadar güçlü ve işlevsel olursa bu özgürlüklerin ülke çapında kullanımı açısından da siyasi partiler önemli bir görev ifa ediyor.' diye konuştu.
Sistemin konuşulmadığını, kişilere olan sempatiye ya da antipatiye göre başkanlık sistemi tartışmalarının heba edildiğini anlatan Çiçek, şunları söyledi:
'Bu tartışma otuz kırk yıldır, halbuki yüz yıldır ülkenin gündeminde olan bir konudur. Biz bir hafta evveli toplum olarak hatırlamadığımız için nereden çıktı, 1908'den beri bu ülkede başkanlık sistemi tartışılıyor. İlk gündeme getiren de Sait Halim Paşa'dır, Osmanlı Sadrazamı. Başkanlık sistemi o günden beri öyle ya da böyle az veya çok konuşulmuş, inşallah bu defa şeytanın bacağını kıracağız, bu işi belli bir noktaya getirmiş olacağız. AK Parti ne yapmak istiyor? Özellikle bugün inşallah anayasa değişikliğini içeren, sistem değişikliğini içeren teklif, bir eksiklik, aksilik olmazsa TBMM'ye verilmiş olacak, dolayısıyla biz kişiye ve AK Parti'ye bağlı istikrarı, kurumsal hale getirmeye çalışıyoruz.'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da etnikte yaptığı konuşmada Ankara il teşkilatlarına teşekkür ederek, şu görüşlerini paylaştı:
'15 Temmuz gibi karanlık bir gece yaşadık, hain bir darbe girişimi yaşadık. FETÖ terör organizasyonu örgütü, o gece ülkemizi adeta bir uçurumun kenarına getirdi. Ama çok şükür cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimiz, muhalefet partileri, medyamız, sivil toplum, belediyelerimiz bütün toplumsal kesimlerle milletimiz, bir birlik içinde buna karşı koydu ve bu hain girişimi akamete uğrattı. Burada tabi Ankara'nın rolünü Ankara teşkilatımızın rolünü, hiçbir zaman unutmayız.'
Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
'O gece başarısız kalan darbe girişimi aslında ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesiydi, ikinci kurtuluş zaferiydi. Ankara boş yere başkent olmadığını bir kere daha göstermiş oldu. Birinci Kurtuluş Savaşımızın başkenti olduğu gibi ikinci Kurtuluş Savaşımızın da başkenti oldu. Burada da tabii teşkilatlarımız çok büyük bir rol oynadılar, öncü bir rol oynadılar, halkın en önünde vazife yaptılar.'
AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı
Eski TBMM Başkanı Çiçek: 'Bugün inşallah anayasa değişikliğini, sistem değişikliğini içeren teklif, bir eksiklik, aksilik olmazsa TBMM'ye verilmiş olacak, dolayısıyla biz kişiye ve AK Parti'ye bağlı istikrarı, kurumsal hale getirmeye çalışıyoruz' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'O gece başarısız kalan darbe girişimi aslında ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesiydi, ikinci kurtuluş zaferiydi. Ankara boş yere başkent olmadığını bir kere daha göstermiş oldu. Birinci Kurtuluş Savaşımızın başkenti olduğu gibi ikinci Kurtuluş Savaşımızın da başkenti oldu'