AK Parti Ankara Milletvekili Arslan Açiklamasi 'Koltuklarindan 15 Temmuz'u Izleyenler Kar Felaketini Balikçida Seyreder'

AK Parti Ankara Milletvekili Arslan Açiklamasi 'Koltuklarindan 15 Temmuz'u Izleyenler Kar Felaketini Balikçida Seyreder'

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Ihsan Arslan, Istanbul’daki kar yagisinin ardindan “Konforlu koltuklarindan 15 Temmuz’u izleyenler, elbette kar felaketini, insaninin yasadigi rezilligi de balikçida yemek yiyerek keyifle seyreder” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Ihsan Arslan, Istanbul’daki yogun kar yagisinin ardindan sehirde yasanan aksakliklara çalismayan Istanbul Büyüksehir Belediyesinin neden oldugunu belirterek, “Konforlu koltuklarindan 15 Temmuz’u izleyenler, elbette kar felaketini, insaninin yasadigi rezilligi de balikçida yemek yiyerek keyifle seyreder” dedi.

Arslan, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, dünyanin iki yildir dogal hadiselerle bogustuguna isaret ederek, Sibirya ve Kanada gibi kutba yakin bölgelerde asiri isinmalarin yasandigini, kurakligin yeryüzünde pek çok bölgede tarim ürünlerini vurdugunu söyledi.



Amerika’dan Avustralya’ya, Türkiye’de de Akdeniz bölgesinde orman yanginlarinin meydana geldigini animsatan Arslan, Türkiye’nin güneyinde orman yanginlari yasanirken, kuzeyinde sel felaketleri oldugunu, denizlerde de müsilaj hadisesinin yasandigini kaydetti.

“Hükümetimiz müsilaji kisa zamanda temizledi. Orman yanginlarini söndürdü, kisa zamanda zararlari gidermeyi de basardi” diyen Ali Ihsan Arslan, yeni agaçlarin dikildigini, yanginlardan ve sellerde zarar gören vatandaslarin kayiplarinin da telafi edildigini anlatti.

Milletvekili Arslan, “Doga ekstremleriyle insanlari teslim almaya çalisiyor. Insanlar da ellerindeki imkanlarla, hayatlarini sürdürmeye çabaliyor. Devlet kurumlarinin, belediyelerin, kamunun varligi son teknoloji araçlariyla insanlarin gündelik hayatlarini rahatça devam ettirmeleri içindir” ifadelerini kullandi.

Türkiye’de sert bir kis mevsimi yasandigina dikkati çeken Arslan, kar yagisinin barajlara ve tarim ürünlerine faydasi olacagini ancak diger taraftan metropollerde, büyüksehirlerde, özellikle ticaretin, gündelik hayatin ve trafigin yogun kar yagisi nedeniyle durma noktasina geldigine isaret etti.

Meteorolojinin sehirlere ne kadar yagisin düsecegiyle ilgili tahminlerini son derece net rakamlarla açikladigina deginen Ali Ihsan Arslan, kamu kurumlari ile belediyelerin is ve islemlerinde, meteorolojik tahminleri mutlaka gözetmek mecburiyeti olduguna vurgu yapti.

Çiftçi, denizci, muhtelif sektörlerin hava olaylarinin seyrine göre ikaz edildigini hatirlatan Arslan, “Ama bakiyorsunuz, dünyanin en büyük metropollerinden biri olan Istanbul’da Büyüksehir Belediyesi neredeyse ayakta uyuyor. Bu nedenledir ki Istanbul, hava tahminlerinden adeta hiç haberi yokmus gibi, afete hazirliksiz yakalaniyor. Bunu anlayabilmek, anlayisla karsilayabilmek hakikaten mümkün degil” notunu düstü.

“Istanbul gibi güzide bir dünya sehri, bu sahipsizligi asla hak etmiyor”

Istanbul’da insanlarin neredeyse 24 saat yollarda mahsur kaldigini, Asya-Avrupa arasindaki transit yollarin kapandigini resmen kapandigi aktaran Milletvekili Arslan, “Afete, doganin gücüne insanoglu karsi gelemez, bunun bilincindeyiz. Fakat hiç mi hazirlik yapilmaz. Hiç mi tuz dökülmez. Hiç mi karla mücadele araçlari belli noktalara yerlestirilmez. Istanbul gibi güzide bir dünya sehri, hakikaten bu aymazligi, bu sahipsizligi asla hak etmiyor” degerlendirmesinde bulundu.

Ali Ihsan Arslan, muhalefet partilerine geçen büyüksehirlerin büyük bölümünün adeta kendi kaderine terk edilmis durumda oldugunu ifade ederek, “Basta Istanbul’un belediye baskani olmak üzere bazi büyük sehir belediye baskanlari, siyasi ikballerini düsünmekten, muhalefetin Cumhurbaskani adayligina hazirlanmaktan asli vazifelerini yerine getirmiyor. Basiret, feraset, akil muhalefet belediyelerinden çikmis gitmis. Ihtiras, aç gözlülük, sahsi ikbal gözlerini kör etmis. Istanbullu kardeslerimiz, böyle bir ihmali, böyle bir kötü yönetimi asla hak etmiyor” cümlelerine yer verdi.

“Sorun çiktiginda CHP’liler sivisir”

Istanbul’da tarihin en büyük afetlerinden biri yasanirken sehrin belediye baskaninin Ingiltere büyükelçisiyle yemege gittigini hatirlatan Arslan, söyle devam etti:

“Gidebilir. Belediye baskani bir elçiyle yemek de yiyebilir elbet. Ama günler öncesinden gelen bir afet ikazi varsa görevinizin basinda olmalisiniz. Kaldi ki bu, o zatin ilk vakasi da degil. Sel oluyor, kar firtinasi oluyor belediye baskanini ara ki yerin yerinde bulasin. Üzerine vazife olmayan islerin pesinde sehir sehir geziyor. CHP belediyeciligi iste hep böyle kendi isini yapma, milleti magdur et; ama seni ilgilendirmeyen konularda ise durmadan ahkam kes, ona buna laf yetistir. Bu tür insanlara sunu sormak lazim: Simdi sehrinizin, isinizin basinda olmayacaksiniz da ne zaman olacaksiniz? Sorunsuz günlerde Tam da CHP zihniyeti bu. Sorun çiktiginda CHP’liler sivisir, iktidar ortaligi düzelttiginde kahraman edasinda, mangalda kül birakmayacak sekilde konusmaya baslarlar. Bunlar güzel günler siyasetçisi Bunlarin isi gücü laf kalabaligi Konforlu koltuklarindan 15 Temmuz’u izleyenler, elbette kar felaketini, insaninin yasadigi rezilligi de balikçida yemek yiyerek keyifle seyreder. Tabi, felaketten o kadar habersiz de degiller. Kendi geçtikleri yerlerin karla mücadele araciyla temizlenmesini örgütleyebilmisler.”

Milletvekili Arslan, hizmet, kalkinma ve büyümenin CHP zihniyetinin isi olmadigini vurgulayarak, “Hizmet AK Parti’nin isi. Hizmet, AK Parti belediyeciliginin adi” dedi.

AK Parti belediyelerinin bulundugu yerlerde dile getirdigi hezimetlere, mahrumiyetlere, skandallara rastlanilmayacagini anlatan Arslan, “Çünkü bizim belediye baskanlarimizin timsali Cumhurbaskanimizdir. Cumhurbaskanimizin halkin içinden gelen, sokagin nabzini tutan, sorunlarini bizzat takip eden siyaset anlayisini belediyelerimiz aynen uyguluyor. Yillarin tecrübesiyle, birikimiyle aklini, gönlünü yalniz milletine vererek siyaset yapiyoruz, hizmet götürüyoruz” ifadesini kullandi.

Arslan, AK Parti’nin kar yagmadan sokaklari arsinlayan, hazirliklarini yapan, sosyal yardimlarla sehirleri güzellestiren, sehri yasayan, sehri iliklerine kadar hisseden bir belediyecilik anlayisina sahip oldugunu aktardi.

“Siyaset akil isi, fikir isi”

Milletin belediyelerde ve iktidarda yapilanlari taktir ettigi için tüm seçimlerde AK Parti’ye destek verdigini dile getiren Arslan, “Sanliurfa’da belediyeyi kazanmasi halinde elektrigi bedava verecegini söyleyen Kiliçdaroglu, Istanbul’un, Ankara’nin halini bir görsün. Gerçekçi olmayan vaatlerle milletin aklini çelecegini zannediyorlar. Bu millet, kimin gerçekten çalistigini, kimin sahnelere oynadigini çok iyi görüyor, biliyor, yasiyor. Is yapmadigi halde çalisiyor propagandasi yapanlarin foyasi gün geçtikçe çikiyor. Siyaset akil isi, fikir isi” vurgusunda bulundu.

Türkiye’nin önünde çok büyük yollar, çok büyük firsatlar bulundugunun altini çizen Milletvekili Arslan, “Küresel siyasette taslar yerinden oynar, yeni dengeler kurulurken bu akildan ve izandan yoksun, sorumsuz siyasetçilerin Türkiye’yi yönetmeye talip olmasi bizim için zul’dür” sözlerine yer verdi.

Arslan, 2023 seçimlerinin Türkiye için ciddi bir dönüm noktasini olusturduguna dikkati çekerek, “Dünya siyasetinde, küresel ekonomide kutup baslarindan biri olmaya aday Türkiye için Cumhurbaskanimizin, AK Partili belediyelerin, AK kadrolarin ne kadar büyük bir avantaj oldugunu milletimiz görüyor, takdir ediyor” degerlendirmesinde bulundu.

“Biz, düsüncelerimiz için çok cezalandirildik”

Türkiye’de artik marazi hale gelen bir Erdogan ve AK Parti karsitligi bulunduguna isaret eden Ali Ihsan Arslan, sözlerine söyle devam etti:

“Geçtigimiz hafta bir kadin gazeteci Cumhurbaskanimiza agir bir hakarette bulundu. Birakin Cumhurbaskanini, siradan bir insana bile bu sözleri söyleyemezsiniz. Fakat öyle bir özgürlük, güya ifade hürriyeti tanimi yapiyorlar ki, ettikleri küfürü, hakareti basin özgürlügü diye yutturmaya çalisabiliyorlar. Elestirmek, muhalefet etmek, fikirlerini açikça söylemek bizim kirmizi çizgimizdir. Biz, düsüncelerimiz için çok cezalandirildik. Biz, bu ülkeye dair sözlerimiz, projelerimiz nedeniyle vesayetçilerden çok çektik. Kimse düsüncelerinden dolayi cezalandirilamaz. Kimse basin hürriyetini engelleyemez. Düsüncenin, söz söylemenin önündeki engelleri kaldiran biziz, bizim iktidarimiz. Fakat bakiyorsunuz bu gazetecinin sözlerine içinde ne düsünce var, ne haber, ne yorum var Yalnizca hakaret”

Arslan, Cumhurbaskani’na karsi sarfedilen ahlaksiz sözleri ise ahlak dersi verenlerin savundugunu, bu hakaretlerin muhalif kimlige ekleyerek mesrulastirilmaya çalisildigini anlatti.

Gazetecinin gerçegin pesinde ve gerçegin bekçisi olacagini kaydeden Arslan, basinin taraf tutmadan hadiselerin iç yüzünü, görünen arkasindaki gerçekligi arastiracagini, kulaktan dolma bilgileri tek tarafli haber kaynaginin suflesiyle bir siyasi görüsün kanaatini haber diye sunmanin gazeteciye yakismayacagini kaydetti.

“Üstelik yargisiz infaz, itham, iftira hele küfür, hakaret, asagilama dilinin basin yayin organlarinda katiyen yer bulmamasi gerekir” uyarisinda bulunan Arslan, “Biz yaptik oldu Benim dedigim dogru Ben söylerim ama ayni seyi kimse bana söyleyemez” gibi anlayisinin üsttenci tutum ve AK Parti’nin reddettigi eski Türkiye’nin halka ve siyasilere tepeden bakan bir üslubu yansittigini ifade etti.

Türkiye’de geçmiste mansetlerle iktidarin devrildigi, darbelerin fitilinin ateslendigi, ihaleleri koparan medya operasyonlarinin yapildigini hatirlatan Milletvekili Arslan, bu gazetecilik türünü AK Parti’nin “daha fazla demokrasi, vesayete geçit yok” diyerek bitirdiginin altini çizdi.

Bu zihniyetin kalintilarinin ise televizyonda yaptiklari yorumlarla, attiklari tweetlerle siyasete yön verebileceklerini zannettigini dile getiren Arslan, sunlari kaydetti:

“Halkin düsüncesinin hilafina konusmalariyla hükümeti parmaklarinda oynatacaklarina hala inaniyorlar. Demokrasilerde nasil, yasama, yargi, yürütme kendi faaliyet sahalariyla sinirlanmissa medya da kendine çizilen alanda çalisabilir. Gerçegin pesine düsebilirsiniz ama gerçegi siz belirleyemezsiniz. Olaylarin nedenlerini arastirirsiniz ama olaylari siz çikaramazsiniz. Yarginin aldigi kararlari haberlestirir, varsa sorunlari aktarirsiniz ama yargiyi yargilayamazsiniz. Cumhurbaskaninin aldigi kararlari gündeme tasirsiniz, sorgularsiniz, konusur yorumlarsiniz, hatta begenmediginizi söyleyebilirsiniz ama hakarette bulunamaz, küfür edemezsiniz.”

Türkiye’de siyasetin temel sorununun da bir yanlis, gayri ahlaki bir durum söz konusu oldugunda onu sahiplenme ya da reddetme psikolojisine girmesi oldugu tespitini yapan Arslan, “Halbuki anlamayi denemeliyiz. Kutuplasmanin panzehiri anlamak, dinlemek, konusmaktir. Toptan ret ya da toptan kabul ihtilaflarimizi çogaltmaya götürür. Neye karsi çiktigini bilmeyen gibi neye, niçin destek verdigini bilmeyenlerin oldugu ortamda kutuplasma kaçinilmaz hale gelir” uyarisinda bulundu.

Muhaliflerin, AK Parti’ye oy vermeyenlerin AK Parti’nin yaptigi eser ve hizmetleri keyifle kullanirken ayni zamanda yersiz sert ifadelerle muhalefet etmelerinin de bu psikolojiden ileri geldigine deginen Ali Ihsan Arslan, “Bizim kutuplastirma, ayristirma gibi bir kaygimiz, amacimiz yok. Tam tersine insanlari Türkiye ortak paydasinda birlestirmenin mücadelesini veriyoruz. Ayni sofranin etrafinda milletimizi birlestirmenin derdindeyiz. Kimseyi disarda birakmadan, ayni ekmegi bölüsmenin, paylasmanin, kucaklasmanin pesindeyiz. Demokrasiyi güçlendirdikçe, muhalefeti de demokratlastirdikça bu kucaklasmayi saglayacagiz” diye kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile